Haberler

Film Gibi Operasyon! Polis Dilenci Kılığında Cono Aşireti'nin İçine Sızdı

Güncelleme:

"Cono Aşireti" olarak bilinen suç grubuna operasyon düzenlenmiş, 38 kişi tutuklanmıştı. Özel harekatın da katıldığı operasyonda polisin kılık değiştirerek aşiretin içine sızdığı görüntüler ortaya çıktı.

"Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik özel harekat ekiplerinin de desteğiyle gerçekleştirilen ve 38 kişinin tutuklandığı operasyon öncesi polisin şüphelileri tespit etmek için 3 ay boyunca yaptığı fiziki takibe ilişkin görüntüler basınla paylaşıldı.

3 AYLIK FİZİKİ TAKİP

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin, gasp, yağma ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele çalışmaları kapsamında 12 Ocak'ta kent merkezi ile Ceyhan ilçesi ve Mersin'de gerçekleştirdiği operasyon öncesi 3 ay süreyle şüphelilerin yaşadığı bölgede fiziki takip yaptıkları ortaya çıktı.

DİLENCİ, ENGELLİ, SİMİTÇİ KILIĞINDA OPERASYON

Operasyon öncesi görevlendirilen sivil polislerin "Conoların" yaşadığı bölgede 3 ay engelli, çöpçü, dilenci, simitçi, elektrikçi gibi davrandıkları belirtildi. Basınla paylaşılan görüntülerde, bölgede görev yapan bir polisin, bedensel engelli gibi davranması yer aldı.

SÜREKLİ TAKİPTELER

Görüntülere, şüpheli kadınların, fuhuş amaçlı veya yolda kaldıklarını belirterek araçlarına bindikleri sürücüleri gasp ve yağma için yaşadıkları bölgeye götürmeleri ve kadınlarla iş birliği içindeki kişilerin onları farklı araçlarla takip etmeleri de yansıdı.

3 TÜFEK ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Ekipler, adreslerde eğitimli köpeklerle yaptıkları aramalarda 3 ruhsatsız av tüfeği, bir miktar para, ziynet eşyası, altın ve uyuşturucu ile saklanmak için oluşturulan gizli bölme ortaya çıkartmıştı.

KENDİ DİLLERİNİ OLUŞTURMUŞLAR

Şüphelilerin, 3 aylık teknik ve fiziki takip sırasında aralarında bilinmeyen dille konuştukları ve sıklıkla anlamı bilinmeyen 27 farklı kelime kullandıkları tespit edilmişti. Bu kelimelerin anlamları çözülmüş, zanlıların polisler için "manuş", müştekiler için "çaltı", yağmalama için "arşınlamak" ve sorun çıkartmak için "carlatmak" gibi ifadeler kullandıkları belirlenmişti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Ceyhan Mersin 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

HANÇER:

YİNE ŞAŞIRTMADIN BİZİ ADANA

0
0
yanıtYanıtla
KUZEY ATEŞDAĞLI:

ulan benzin döküp yaksalar 1 gram üzülmem bu arsız şehre. . .

0
0
yanıtYanıtla
Özkan:

Suç işleyenlere ve kötülere laf söyliyeyim derken lütfen namuslu vatanını seven romen kardeşlerimizi rencide etmeyin.

0
0
yanıtYanıtla
LİSBOA:

bu bildiğimiz romanca kelimeler nasıl bilinmeyen kelime oluyor onu anlamadım. a be kaynana naptın naptın bizee gibi bi şey :))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title