Haberler

'PKK'ya Terör Örgütü Demeyenleri Muhatap Almayız'

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Harp Akademileri Komutanlığı 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreninde Yaptığı Konuşmaya Destek Verdi.

-Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Harp Akademileri Komutanlığı 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmaya destek verdi. Erdoğan, "Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler, 'kardeşim, arka bahçem' diyenler var. Terör örgütünün avukatlığın yapıyorlar. Bu kabul edilemez. PKK'ya terör örgütü diyemeyenleri muhatap almayız" dedi.

ANKARA (ANKA) – Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Harp Akademileri Komutanlığı 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmaya destek verdi. Erdoğan, "Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler, 'kardeşim, arka bahçem' diyenler var. Terör örgütünün avukatlığın yapıyorlar. Bu kabul edilemez. PKK'ya terör örgütü diyemeyenleri muhatap almayız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Alman-Türk Dostluk Gurubu Başkanvekili Claudia Roth'u AKP Genel Merkezi'nde kabul etti.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, görüşmede, Roth'un Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili medyaya yansıyan sözlerini gündeme getirerek tepki gösterdi. Erdoğan, "Bizim silahlı kuvvetlerimiz elbette eli silahlı teröristlere gereken karşılığı verecektir. Nitekim onların destekçileri de var. Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler, 'kardeşim, arka bahçem' diyenler var. Terör örgütünün avukatlığını yapıyorlar. Bu kabul edilemez. PKK'ya terör 'örgütü diyemeyenleri' muhatap almayız" diye konuştu.

Roth ise her türlü şiddete karşı olduğunu ve PKK'yı derhal silah bırakmaya çağırdığını söyleyerek "Şırnak'taki son saldırıya da şiddetle kınıyorum" dedi.

PKK'nın eylemlerinin haklı çıkaracak hiçbir unsurun bulunmadığını belirten Roth, PKK ile DTP'nin ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

Roth'un bu sözlerine Erdoğan "Bakın siz PKK'ya terör örgütü diyor ve kınıyorsunuz ama onlar bunu söyleyemiyor" diye karşılık verdi.

Roth, ayrıca TBMM'nin açılışına katılma fırsatı bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Başbakan, görüşme sırasında Almanya'daki göç yasasını da gündeme getirerek, Almanya'da ayrımcılık yapıldığını belirtti. "Bu gerçekten bizleri üzdü" diyen Başbakan Erdoğan, göç yasasının gözden geçirilmesini istedi. Türkiye'nin Almanya'daki Türk toplumunun entegrasyonundan yana olduğunu kaydeden Erdoğan, bunun için oradaki Türklere Türkçe eğitim imkanı taşımasının önemli olduğunu bildirdi.

Roth da Erdoğan ile aynı fikirde olduğunu ve göç yasasına karşı Almanya'daki Türk toplumuna destek vereceklerini söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title