Haberler

Pjak Liderinin Bush'tan Randevu Talebine Yanıt Yok

ABD'yi Ziyaret Eden, PKK'nın İran'daki 'Yan Kuruluşu' Olarak Adlandırılan Pjak'ın Lideri Hacı Ahmedi, Washington Times'e Açıklamalarında 'ABD Hükümeti ile Ancak Sınırlı Temasları'nın Olduğunu Belirtti

-İlk defa ABD'yi ziyaret eden, PKK'nın İran'daki "yan kuruluşu" olarak adlandırılan PJAK'ın lideri Hacı Ahmedi, Washington Times'e açıklamalarında "ABD hükümeti ile ancak sınırlı temasları"nın olduğunu belirterek ABD'den silah ve finansman desteğini istedi.

-Ancak Ahmedi'ye eşlik eden PJAK'lılar, gazeteye ABD Dışişleri Bakanlığı ve Bush Yönetiminin diğer yetkililerinden görüşme amacıyla "randevu" istediklerini ancak "yanıt alamadıkları"nı söylediler.

WASHİNGTON (ANKA) - İran rejimine karşı saldırıları sürdüren, PKK'nın İran'daki "yan kuruluşu" olarak adlandırılan PJAK örgütünün lideri Hacı Ahmedi, Washington'a yaptığı ilk ziyaret sırasında ABD hükümeti ile "ancak sınırlı temasları"nın olduğunu belirterek ABD'den silah ve finansman desteğini istedi. Ancak, Ahmedi'nin, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Bush Yönetiminin diğer yetkililerine yaptığı randevu talebine "yanıt" gelmediği bildirildi.

Almanya'da yaşayan Hacı Ahmedi, Washington Times gazetesine yaptığı açıklamalarında ABD hükümeti ile ancak "sınırlı temasların" olduğunu belirterek ABD'den silah ve finansman desteğini istedi. Ahmedi şöyle konuştu:

"Elimizdeki cephane ve silahlar ile hükümeti devirmemizin mümkün olmadığı açıktır. Verilecek finansman veya silah yardımı, özellikle ABD tarafından çok olumlu karşılanması gereken İran'da gerçek demokrasiye giden yolu hızlandırır."

-"PKAJ PKK'DAN TAMAMEN BAĞIMSIZ"-

Hacı Ahmedi, PJAK'nin bölgedeki diğer Kürt hareketleri ile iyi ilişkileri olduğunu belirtti ancak PJAK'ın "PKK'dan tamamen bağımsız bir örgüt" olduğunu savundu. Ahmedi ayrıca, PJAK'ın bölgede "Büyük Kürdistan"ı kurma planlarının bir parçası olduğu görüşlerini de reddetti.

-ABD DIŞIŞLERİ'NDEN RANDEVU YOK-

Bu arada, Washington ziyareti sırasında Ahmedi'ye eşlik eden PJAK üyelerinin, Washington Times'e ABD Dışişleri Bakanlığı ve diğer Bush Yönetimi yetkilileri ile görüşmeleri ayarlamaya çalıştıklarını ancak taleplerine "yanıt verilmediği"ne söylediler.

Washington Times ise, Kürtler meselesinin Bush Yönetiminin karşı karşıya kaldığı hassas bir konu olduğunu belirterek Kürtlerin, Irak'ta "kilit bir müttefik" olduğunu ancak bölgede "kilit bir müttefik" de olan Türkiye'nin Kürt ayrılıkçılarına karşı "uzun ve kanlı bir savaş" sürdürdüğüne dikkat çekti.

Ancak Iraklı Kürtlerin, "fiili özerkliğe" doğru ilerlediği işaretlerinin bulunduğunu kaydeden gazete, "PKK olarak tanınan Türkiye'deki Kürt bağımsızlık harekatı ise (ABD) Dışişleri Bakanlığınca resmen bir terör örgütü olarak ilan edildi" diye yazdı.

Gazeye konuşan Washington'daki Jamestown Vakfı'nın terör analisti Chris Zembelis de, "PKK ile PJAK arasında operasyonel ve lojistik bağların bulunduğuna ilişkin birçok haberlerin olduğunu söyledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title