Haberler

    Pano İçeriğine İzinsiz Erişen LinkedIn'e Dava Açıldı

    Güncelleme:

    iOS 14'te yer alan bir özellik sayesinde LinkedIn'in de yer aldığı 50'den fazla popüler uygulamanın pano içeriklerine izinsiz olarak erişim sağladığı ortaya çıkmıştı.

    iOS 14'te yer alan bir özellik sayesinde LinkedIn'in de yer aldığı 50'den fazla popüler uygulamanın pano içeriklerine izinsiz olarak erişim sağladığı ortaya çıkmıştı. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir iPhone kullanıcısı ise pano içeriğine izinsiz erişen LinkedIn'e dava açtı. Olay ile ilgili bütün detaylar haberimizde.

    iPhone Kullanıcısı Pano İçeriğine İzinsiz Erişen LinkedIn'e Dava Açtı

    Geçtiğimiz haftalarda TikTok, AccuWeather, AliExpress dahil 50'den fazla popüler uygulamanın akıllı telefonda pano içeriğini yani kopyalanıp yapıştırılan her şeyi görebildiği ortaya çıkmıştı. iOS 14'te yer alan özellik sayesinde panoya izin erişim sağladığı ortaya çıkan uygulamaların geliştiricilerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

    WWDC etkinliğinde tanıtılan iOS 14 özelliği sayesinde "DonCubed" isimli Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz haftalarda popüler sosyal ağ platformu LinkedIn'in de veri ihlali yaptığını farketmişti. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Adam Bauer isimli bir iPhone kullanıcısı ise kendi izni olmadan panoya erişim sağlayan LinkedIn'e dava açmak için San Francisco Federal Mahkemesi'ne başvurdu. Bu olayların ortaya çıkmasının hemen ardından LinkedIn tarafından bir açıklama yapıldı. LinkedIn tüketici ürünleri mühendisi Erran Berger, söz konusu olayın yalnızca yazılımsal bir hata sonucu ortaya çıktığını söyledi. Berger, "Pano içeriğini depolamıyoruz veya iletmiyoruz" ifadelerini kullandı.

    iOS 14 Ne Zaman Çıkacak?

    WWDC etkinliğinde tanıtılan iOS 14'ün final sürümü Eylül ayında iPhone 12'nin tanıtımı ile birlikte indirmeye sunulacak. iOS 14 beta sürümünü yükelemek istiyorsanız iOS 14 beta indirme ve yükleme rehberi isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title