Haberler

Özel - Profesörün 'Doları TL'ye Dönüştürün' Çağrısına Ürdün ve Irak'tan Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'dolar bozdurun' çağrısı üzerine Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu Genel Sekreteri ve ILRSA Başkanı Prof. Dr. Yaşar Özgök de kendi sosyal medya hesabından 'Doları TL'ye dönüştürün' çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'dolar bozdurun' çağrısı üzerine Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu Genel Sekreteri ve ILRSA Başkanı Prof. Dr. Yaşar Özgök de kendi sosyal medya hesabından 'Doları TL'ye dönüştürün' çağrısında bulundu.

Özgök yaptığı bu çağrıyla sosyal medya hesabı üzerinden 50 bin kişiye ulaşırken; Ürdün ve Irak Üroloji Derneklerinden de destek geldi. Ürdün'de bazı esnaflar Türklerle olan alışverişlerinde dolar yerine Türk Lirası kullanırken, Türkiye'deki Iraklı öğrenciler ise dolarlarını Türk lirasına çevirmeye başladı.

Ankara'da üroloji profesörü olarak görev yapan  Prof. Dr. Yaşar Özgök, ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomi saldırı sonrası; muayenehanesi kiralık olduğu için yer satın almak amacıyla bankaya daha önce yatırdığı bir miktar dolar bazındaki vadeli birikimini vadesi bile dolmadan TL'ye çevirdi.

Profesör Özgök, bununla da kalmayıp sosyal medya hesabı üzerinden, "Sevgili dostlar, arkadaşlar, partili partisiz tüm dostlar gelin bir vatanseverlik hareketi başlatalım ve bunu yayalım" çağrısında bulunarak Doların TL'ye dönüştürülmesini istedi. Doları bozdurduğuna dair banka dekontunu da hesabından paylaşan Profesör Özgök'ün bu çağrısı kısa sürede büyük yankı topladı. Dünyanın dört bir tarafında kendi alanında eğitimler veren Özgök'ün çağrısı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında karşılık buldu.

IRAK VE ÜRDÜN ÜROLOJİ DERNEĞİNDEN DESTEK

Profesör Özgök'ün bu çağrısına ilk olarak kendi meslektaşlarından destek geldi. Ürdün Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdül Nasser El Sungait, Profesör Özgök'e gönderdiği mesajda Ürdün'de bazı esnafların Türklerle alışverişte Dolar yerine Türk Lirasını kullandığını belirterek, kullanılan Türk Lirasının fotoğrafını gönderdi. Yine Irak Üroloji Başkanı Prof. Dr. Murtadha El Musaffer de, Profesör Özgök'e gönderdiği mesajda Türkiye'de bulunan Iraklı öğrencilerin dolar yerine Türk Lirası kullanmaya başladıklarını belirtti.

'50 BİN KİŞİYE ULAŞTIK'

ABD'nin ekonomik saldırısı sonrası sosyal medya hesabından bir çağrı yaptığını söyleyen Profesör Özgök, "Bizler bilim insanı olarak çevreyi, ülkeyi bilen kişi olarak 'bu konuda bir şeyler yapalım' dedik. Hemen Facebook'ta kendi sayfamdan böyle bir çağrıda bulundum. Benim çağrım şuydu; Herkesin kendi çapında elinde mevcut olan doları Türk parasına çevirmeleri. Bu arada daha çok kesime ve yurt dışına ulaşabilmek için de Facebook'a bu çağrıyı bir reklam olarak da verdik. Sonucunda yurtiçi ve yurtdışından 50 bin kişiye ulaştık. Bunun arkasından güzel bildirimler geldi. Herkes destek veriyordu, partili partisiz. Çünkü bir taraf yok. Bu ülke bizim, hepimizin" dedi.

'BAŞKALARININ DA DESTEĞİ GEREKECEK'

Yaptığı çağrı sonrası güzel dönüşlerin alındığını kaydeden Profesör Özgök, şöyle konuştu:

"Ben üroloji profesörüyüm. Bu alanda da dünyanın birçok ülkesinde Laparoskopik ürolojik cerrahi konusunda kurslar verdiğimiz için çok güzel ilişkilerimiz var. Mesela Ürdün'den bana çok güzel bir yazı geldi. Arkadaşım, 'Ürdün'deki birçok esnafın Türk parasını artık ticaret parası olarak kullandığını' söyledi. Bir telefon daha geldi Iraklı Üroloji arkadaşımdan, Türkiye'deki  Iraklı öğrencilerin tamamının paralarını bozdurup Türk parasına çevirdiğini söylüyordu. Bu da bize şunu gösteriyor. Ülkemizi seviyoruz, bu vatan bizim. Bu sadece bizimle olmayacak tabi. Dostlarımız da çok.  Başkalarının da desteği gerekecek burada. Bu destek ne olabilir. Herkesin gücü yettiği ölçüde kendi imkanları dahilinde, iş adamlarımızın, devlet adamlarının da bu olaya katkı yapması gerekiyor. Bir kısım milletvekilleri maaşlarını devlete vermişler. Böyle bir şey olsa ben de hiç çekinmeden kendi maaşımı veririm. Yani burada biz parayı düşünmeyeceğiz. Herkes sigara parasının bir aylığını açılacak bir hesaba yatırsa çok büyük para ediyor."

Görüntü dökümü:

-Prof. Dr. Yaşar Özgök'ten görüntü

-Prof. Dr. Yaşar Özgök'ün bilgisayar ile çalışması

-Prof. Dr. Yaşar Özgök ile röp.

-Prof. Dr. Yaşar Özgök'ten detay görüntüler

Haber - Kamera: Mustafa TURAPOĞLU-Kaan ULU/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ürdün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title