Haberler

Özden: Asıl Yerini Bilmesi Gereken Başbakan

Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Özden, 'Kuvvetler Ayrılığı Varsa Herkes Yerini Bilecek' Şeklindeki Açıklamaları Üzerine, 'Asıl Yerini Bilmesi Gereken Başbakan'ın Kendisidir' Dedi.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı, yargı kurumlarını kastederek, "Kuvvetler ayrılığı varsa herkes yerini bilecek" şeklindeki açıklamaları üzerine, "Asıl yerini bilmesi gereken Başbakan'ın kendisidir" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Danıştay'ın türbanın üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin çalışmalar üzerine yaptığı açıklamaları "Herkes konumunu bilecek" diye yanıtlayan Başbakan Erdoğan'a tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili ANKA'ya değerlendirmelerde bulunan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, türban tartışmaları başladığı zaman "Savcılar nerede?" diye bir açıklamasının olduğunu anımsatarak, "Dediklerim doğruymuş, savcılar ortaya çıktı" dedi. Yargı kurumlarının tartışma ortamı içine girmeyeceğine işaret eden Özden, "Yargı kurumları üzerlerine düşen görevleri yapar. Kararlarını verir ve son söz yargınındır. Herkes de buna uymak zorundadır. Siyasetçilerin yargı kararlarına ve yargının kendilerini denetlemesine katlanması gerekir. Asıl yerini bilmesi gereken de Başbakan'ın kendisidir" dedi.

-BAŞBAKAN BİLGİ YOKSUNU-

Erdoğan'ın "Yargı makamı ihsas-ı rey makamı değil. Onlar da makamlarının gereğini Anayasa'nın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur" şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Özden şöyle dedi:

"İhsas-ı rey, önceden görüşünü açıklayarak vereceği oyu belli etmek demektir. Dolayısıyla ihsas-ı rey yargıçlar içindir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı için geçerli bir şey değildir. Eğer Anayasa Mahkemesi önüne bir dava gelmeden görüşünü açıklamış olsaydı ihsas-ı rey olurdu. Bu açıklaması Erdoğan'ın bu konularda bilgi yoksunu olduğunu ve demokrat olmadığını gösteriyor. Gündem değiştirerek yapacakları tehlikeli şeyler için halkı kandırıyor." (ANKA)

(İG/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title