Haberler

ÖYK'nın İskenderun Limanı ve Türkiye Şeker Fabrikaları Kararları Resmi Gazete'de

Limak Yatırım Enerji'ye ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.ş.'nin 3 Milyon 350 Bin Tl Bedelle Ramazan Güral'a Satılmasına İlişkin Öyk Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD)'ne ait İskenderun Limanı'nın 372 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Limak Yatırım Enerji'ye ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin 3 milyon 350 bin TL bedelle Ramazan Güral'a verilmesine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kurulun 30 Aralık 2004 tarih ve 2004/128 sayılı Kararı ile özelleştirme programına alınan T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait İskenderun Limanı'nın "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından yapılan ihale sonucunda 372 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş.'ne İhale Şartları Belgesi çerçevesinde işletme hakkının devredilmesi kararlaştırıldı. Limak Yatırım Enerji'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ihale 371 milyon 100 bin dolar bedelle en yüksek ikinci teklif veren Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne İhale Şartları Belgesi çerçevesinde işletme hakkı devredilecek. Kumport Liman Hizmetleri'nnide ihale hükümlerini yerine getirmemesi durumunda ihale 338 milyon 305 bin dolar bedelle üçüncü teklifi veren YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Alp Ateş Ltd. Şti.-Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş.-Sabay Denizcilik Vapur Acentalığı Nakliye ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartları Belgesi çerçevesinde işletme hakkının devredilecek. Söz konusu şirketinde ihale şartlarını yerine getirmemesi durumunda ihale sırasıyla 337 milyon dolar bedelle Global Liman İşletmeleri A.Ş.'ne ve 327 milyon 750 bin dolar bedelle beşinci teklifi veren CEY Grubu Ortak Girişimi'ne İhale Şartları Belgesi çerçevesinde işletme hakkı devredilmesine karar verildi. Bu şirketlerinde sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve İskenderun Limanının özelleştirilmesi ihalesinin iptal edilmesine karar verildi.

-TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, özelleştirme programına alınan ve "satış" yöntemiyle özelleştirilmesine karar verilen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin ihalede en yüksek teklifi veren Ramazan Güral'a İhale Şartları Belgesi çerçevesinde 3 milyon 350 bin TL bedelle satılmasına karar verildi. Ramazan Güral'ın satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının 3 milyon 320 bin TL bedelle ikinci en yüksek teklif sahibi Danacı Ticaret-Halit Danacı'ya verilecek. Danacı Ticaret- Halit Danacı'nın da ihale şartlarına uymaması durumunda ihale üçüncü en yüksek teklif sahibi Metin Özdil'e İhale Şartları Belgesi çerçevesinde 3 milyon 300 bin TL bedelle satılacak. 3'üncü teklif sahibinin de ihale şartlarını yerine getirmemesi durumunda ihale sırasıyla 4'üncü, 5'inci ve 6'ıncı en yüksek teklif verene verilecek. (ANKA)

(EBR/ES/HF)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title