Haberler

Osmaniye'de restore edilen Sancaklı Camisi yeniden ibadete açıldı

Güncelleme:

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Osmaniye'deki Sancaklı Camisi yeniden ibadete açıldı.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Osmaniye'deki Sancaklı Camisi yeniden ibadete açıldı.

Vali Erdinç Yılmaz, yaklaşık 2 yıllık restorasyon çalışması tamamlanan Alibekirli Mahallesi'ndeki caminin avlusunda düzenlenen törende, tarihi caminin açılışını 15 Temmuz gibi önemli bir günde yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da camilerin önemli görev üstlendiğini ifade eden Yılmaz, "O kutlu selaların verdiği morali hepimiz gördük, yaşadık. Bugün de aynı heyecanı yaşatacak, gelecek nesillere dinimizi öğretecek ve bu kutlu görevi yapacak camimizin açılışını yapıyoruz. Bugün sadece cami açılışını değil, Kurtuluş Savaşı'nda üstlendiği görevler itibarıyla önemli bir manevi mekanın açılışını yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

"Caminin açılışında 15 Temmuz'un seçilmesi tesadüf değildir"

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek de 1865 yılında inşa edilen Sancaklı Camisi'nde 2018'de başlatılan restorasyon çalışmasının tamamlandığını ve restore edilerek yeniden ibadete açıldığını kaydetti.

Çiçek, "Kurtuluş Savaşı'nda Fransızlara karşı yürütülen vatan savunmasında Osmaniye'de bulunan mutasarrıflığa ait sancak, bu camide muhafaza edilmiştir. Cebelibereket Livası'na ait sancağın bu camide muhafaza edilmesi, caminin bodrum katının cephanelik haline getirilmesi, hatta Osmanlı jandarmasının bu camide 'Sancak nöbeti' tutarak beklemesi halkın hafızasında yer emiştir.

Cami ismini de buradan almıştır. Gelecek nesillere aktarılması gereken bir hikayesi vardır. O hikaye de direnişin, dayanışmanın, milli birliğin ve bağımsızlık şuuruna sahip olmanın hikayesidir." diye konuştu.

Çiçek, Türk milletinin benzer destansı hikayeyi 4 yıl önce 15 Temmuz 2016'da yazdığını anımsatarak "Millet iradesine, bağımsızlığımıza, vatanın bütünlüğüne kastetme cüretini gösteren bu hain kalkışma, vatanın bütünlüğünü, bağımsızlığımızın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla, Sancaklı Camisi'nin açılma günü olarak bugünün seçilmiş olması tesadüf değildir." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy da Selçuklu mimarisinin örneği caminin hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar kurdele keserek caminin açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Osmaniye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title