Haberler

Org. Sarıışık: "Silahsız Uçakların Dolaşması Alınmış Bir Karardır"

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, "Silahsız Olarak Uçakların Bu Bölgede Dolaşması, İki Ülke Silahlı Kuvvetleri Arasında Alınmış Bir Karardır. Faydalı Bir Uygulamadır. Bizim İçin Bir Sıkıntı Yok" Dedi.

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, ''Silahsız olarak uçakların bu bölgede dolaşması, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında alınmış bir karardır. Faydalı bir uygulamadır. Bizim için bir sıkıntı yok'' dedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret eden Orgeneral Sarıışık, basın mensuplarının ''Türk savaş uçaklarının Ege Denizi üzerinde silahsız uçuş yapmasıyla'' ilgili sorusunu yanıtladı.

Orgeneral Sarıışık, şunları söyledi:

''Sayın Genelkurmay Başkanımızın, ilk kez bir Genelkurmay Başkanı olarak Yunanistan'a yapmış olduğu ziyaret çok önemlidir. Çok güzel mesajlar da verdi. İki ülke arasındaki sıkıntıların ortadan kaldırılması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu uygulama, güven artırıcı önlemler adı altında yapılan çalışmaların bir parçasıdır. Zaman zaman bu bölgede problemler olmuştur. Silahsız olarak uçakların bu bölgede dolaşması, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında alınmış bir karardır. Faydalı bir uygulamadır. Bizim için bir sıkıntı yok.''

Ege Ordusu Komutanlığı sorumluluk bölgesi içinde ciddi bir problemin söz konusu olmadığını ve Aydın'ın da bölgenin en sakin illerden biri olduğunu belirten Orgeneral Sarıışık, ''Güvenlik güçleri, emniyet teşkilatı ve jandarma, el birliği içinde huzurlu ortamın devam etmesi için her türlü gayreti gösteriyor. Sadece Aydın'da değil, tüm Ege yöresi içinde de sıkıntı verici bir durum mevcut değil. Böyle olmasını da arzu ediyoruz. Ege Bölgesi, turizm açısından da son derece ciddi bir konuma sahip. Turizm sektörü, ülke ekonomisine büyük getirisi olan bir sektör. Buranın önünü kesmemek ve sıkıntı yaratmamak için herkes üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmeli. Bunun için elini taşın altına sokup, bu konuda gereken desteği sağlamalıdır''diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title