Haberler

Ordu: Ordu Valisi, Kayıt Dışı İşçi Çalıştıran İşverenleri Uyardı

- Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Kaçak İşçi Çalıştıran İşverenleri Uyararak, "Kaçak İşçi Çalıştırdığı Tesbit Edilen İşverenler Ağır İdari Para Cezasına Çarptırılacaklar." Dedi.

- Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, kaçak işçi çalıştıran işverenleri uyararak, "Kaçak işçi çalıştırdığı tesbit edilen işverenler ağır idari para cezasına çarptırılacaklar." dedi.

Vali Gözlügöl, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sürdürülen Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) kapsamında Bakanlık bünyesinde Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Koordinatörlüğü kurulduğunu, Ordu'da ise SSK, Bağ-Kur, İş-Kur, Maliye Bakanlığı yetkilileri, kamu kurum temsilcileri, meslek odaları mensupları ile alınması gerekli tedbirler konusunda bir toplantı yaptıklarını söyledi. Bazı işverenlerin, yanında çalıştırdıkları işçilerin özellikle vergi, sigorta primi ve mali yükümlülüklerden kaçındığını, bürokratik engellerden kurtulmak üzere kayıt dışı faaliyette bulunduğunu ve elde ettiği geliri kayıt dışında bıraktığını hatırlatan Vali Gözlügöl, kayıt dışı istihdamda en çok çocuklar ve kaçak işçilerin önde geldiğini belirtti. Genel anlamda 18 yaşına gelmemiş çocukların sigortalı yapılmayacağı görüşünün hakim olduğunu, oysa 15 yaş üzerindeki çocuklarında sigortalı çalıştırılması gerektiğini belirten Vali Gözlügöl, yabancı kaçak işçilerinde 'ucuz işçi' olduğuna dikkat çekti.

KADİM çalışması konusunda kararlı olduklarını belirten Vali Gözlügöl, şu bilgileri verdi: "Merkez ve ilçelerimizde mevcut olan işveren ve işletmecilerimizin; çocuk sayılacak olan kişileri ve kaçak yabancı işçileri sosyal güvenlik kurumlarına kaydını yaptırmadan çalıştırmamaları gerekmektedir. Güvenlik kurumlarınca bu hususta etkin denetim ve tespitler yapılacaktır. Bu şekilde işçi çalıştıran işverenlere her bir çocuk işçi için 1 asgari ücret olan 531 YTL, her bir yabancı uyruklu kaçak işçi için 2 asgari ücret olan bin 62 YTL, işyerinin kaçak olması halinde ise 3 asgari ücret olan bin 593 YTL idari para cezalarına muhatap olacaklardır. İşverenlerce bu şekilde kayıt dışı işyeri ve işçi çalıştırmasının yetkili denetim elemanlarınca geriye dönük olarak tespit edilmesi halinde; örneğin 1 yıllık bir geriye dönük tespit için yaklaşık 20 ile 25 bin YTL. civarında İdari Para Cezasına muhatap olacakları unutulmamalıdır."

(MAK-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title