Haberler

Ordu Cezaevi'nde 'Sıra Gecesi'

Ordu Efirli Cezaevi'nde Bulunan Mahkum ve Hükümlüler Tarafından Düzenlenen 'Sıra Gecesi' Büyük İlgi Gördü.

Ordu Efirli Cezaevi'nde bulunan mahkum ve hükümlüler tarafından düzenlenen 'Sıra Gecesi' büyük ilgi gördü.

Düzenlenen mesleki eğitim kursları ve konferanslarla sosyal faaliyet kapsamını sürekli genişleten Ordu Cezaevi'nde mahkum ve hükümlüler 'Sıra ekibi' kurdu. Karadenizli ve Güneydoğulu mahkum ve hükümlülerin bir araya gelerek oluşturduğu ekip, ilk konserini protokol mensuplarına verdi. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Ordu Emniyet Müdürü Sezai Boran, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Yılmaz ve Cezaevi İzleme Komitesi üyelerinin de izlediği sıra gecesini diğer mahkum ve hükümlülerde takip etti. Protokol mensupları, birbirinden güzel parçaların seslendirildiği sıra gecesinde seslendirilen türkülere zaman zaman söz ve alkışlarla eşlik etti.

Cezaevindeki diğer faaliyetler hakkında bilgiler veren Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, okuma-yazma kurslarına devam eden 20 hükümlü ve tutuklunun belge almaya hak kazandığını söyledi. Halen Açık İlköğretim Okulu öğrenimine 51, Açık Öğretim Lisesi'ne 31, Açık Öğretim Fakültesi'ne 8 tutuklu ve hükümlü öğrencileri bulunduğunu, ÖSS'ye ise 13 tutuklu ve hükümlünün başvurduğunu belirten Başsavcı Büyüktümtürk, "Türk halk müziği korosuna devam eden 12 hükümlü ve tutuklu, arıcılık belgesi alan 30 kursiyerden 5 personel, 25 hükümlü ve tutuklu belge almaya hak kazandı. Ayrıca berber eğitim kurslarına halen 16 hükümlü ve tutuklu devam etmektedir. Terzilik kursu açılması için çalışmalarımız ise sürüyor" dedi.

Başsavcı Büyüktümtürk, zaman zaman tutuklu ve hükümlülere konferanslarda verdiklerini kaydetti.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title