Haberler

Önce Kadın El Emeği Sergisi

Güncelleme:

"Önce Kadın El Emeği Sergisi"nde ünlü erkekler, kendilerini bugünlere getiren annelerini anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiylegerçekleşen "Vodafone Önce Kadın" ile Türkiye'de ilk kez kadınların sosyal ve iletişim ihtiyaçları ile ekonomiye katılımlarına cevap verenhizmetleri tek çatı altında toplayan Vodafone Türkiye, şimdi de Anneler Günü kapsamında "Önce Kadın /81 İl Kadın El Emeği Sergisi"ile kadınların girişimcilik fırsatlarından faydalanmasını sağlıyor. 8 Mayıs'ta Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla açılan sergide, 81 ilden 450'yi aşkın kadın,el emeği ürünlerini 4 gün boyunca sergileme imkanı bulacak.

Açılış öncesinde ünlü tasarımcılar, iş kadınları ve editörler, sergiye katılan kadınlarla biraraya gelerek, iş geliştirme ve markalaşmaya yönelik yol gösterici önerilerde bulundu. Serginin açılışının ardından düzenlenen " Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz" konulu panelde ise, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,sanatçı Mehmet Aslantuğ, gazeteci Ekrem Dumanlı, sanatçı Beyazıt Öztürk ve iş adamı Ali Ülker annelerini anlattılar.

"Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonu doğrultusunda, kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Vodafone Türkiye,üreten kadınların ekonomiye katılımlarını artıracak önemli bir adım daha attı. Anneler Günü kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde ve Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda hayata geçirilen "Önce Kadın /81 İl Kadın El Emeği Sergisi",Türkiye'nin 81 ilinden, 450'yi aşkın girişimci kadının katılımıyla başladı.

Önce Kadın / 81 İl Kadın El Emeği Sergisi'nin açılışı Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın katıldığı törenle gerçekleşti. Açılış törenine,illerin valileri ve eşleri de katıldı. Kadınların gıdadan tekstile el emeği ürünlerini tanıttığı sergi,11 Mayıs'a kadar Ankara Ticaret Odası Congresium'da devam edecek.

Açılış öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tasarım ve moda dünyasının kanaat önderlerini ağırladığı bir yemekli toplantı düzenledi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın da katıldığı yemekte, Siren Ertan, Günseli Kato, Atıl Kutoğlu, Dilek Hanif, Tuana Büyükçınar, Gönül Paksoy, Rabia Yalçın, Filiz Yetim, Hilal Oğuzkan, Gönül Kolat, İpek Tohumcu, Esmer Erdem, Şahika Ünal, Babür Kerim İncedayı, Fatma Korkut, Ayşe Aycan, Suzan Toplusoy, Gülşen Serdar, Hakan Yazıcı, Şule Çivitçi, Mustafa Altunbilek, Rüveyda Okumuş, İlkay Aydıner, Nedret Taciroğlu, Sema Güral, Gülname Turan, Metin Karaşahin, Ayşe Kucuroğlu, Zeynep Özcoşkun gibi isimler fikirlerini paylaştılar. Fatma Şahin'in, "Kadın emeğini güçlendirme ve destekleme" mesajına katkıda bulunan tasarımcılar ve akademisyenler, "Önce Kadın" programına dair önerilerini paylaştılar.

Açılış töreninin ardından yapılan "Türkiye'de Anne Olmak… Annelerimiz" panelinde, Türkiye'nin öncü erkekleri, kendi annelerini anlattı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,gazeteci Ekrem Dumanlı, sanatçı Beyazıt Öztürk ve iş adamı Ali Ülkersohbetleriyle panele renk kattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, panelde yaptığı duygusal konuşmada annesinin emeklerini anlattı:

"Annemi genç bir yaşta kaybettim. Küçük yaşta eğitim için ailemden ayrılmıştım. Beni ziyarete İstanbul'a geldiği günleri dört gözle beklerdim. Annemiz bizi çok sevdi. Tam biz ona bakacakken ve onu rahat ettirecekken onu kaybettik. Bu içimde bir ukde olarak kaldı. Yüksek tansiyondan dolayı felç geçirdiğinde 9 ay onun yanında kalıp sabahları okula gidiyordum. Vefatından önce 'Oğluma haber vermeyin, okulundan geri kalmasın' diye vasiyet etmiş. Ailem beni bu sebeple cenazeye çağırmadığı için hep hayıflandım. Annemin öldüğüne hâlâ inanamıyorum. O anne sevgisini ve emeğini sözlerle anlatmak mümkün değil. Hele ki Türkiye'de. Anne çalışıyor. Anne evine bakıyor. Anne çocukları büyütüyor. Annelerimizi kaybettiğimizde onların yerini doldurma şansımız yok. Kadınları daha çok siyasete sokmaya, gündemin içinde tutmaya ve hayatta aktif rol almalarını sağlamaya çalışıyoruz."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan annesinin kendisine verdiği desteği şu sözlerle tarif etti:

"Dünyada 600 milyon kadın, kadına şiddetin suç olmadığı ülkelerde yaşıyor ve kötü şartlarda çalışıyor. Türkiye'de biz kadınlarımıza ve annelerimize hak ettikleri önemi vermeye çalışıyoruz. Ben, annemi 25 yıl önce kaybettim. Keşke bu seneki Anneler Günü'nde bir çiçek alıp elini öpebilsem. Şu anda vardığım noktaya annemin dualarıyla geldiğimi düşünüyorum. Hayatım boyunca annemi üzecek birşey yapmamaya çalıştım. Annem vefat etmeden önce altı çocuk büyütmüş ve sekiz ameliyat geçirmişti. İlkokulu bitirmemişti. Ailenin üniversite okuyan ilk üyesiydim. Annem 'Doktor ol, bana bak' derdi. Onu kıramazdım ama ben mühendis olmak istiyordum. Mühendisliği kazanmama rağmen tıp okumuyorum diye annemin ağlayışını unutamam. Hâlâ hatırlarım, annem 'Oğlum seni sevmek istemiyorum, beni biraz küstür, Allah seni çok sevdiğim için seni benden alır' diyordu. Annelerin sevgisini tarif etmek imkansız."

Sanatçı Beyazıt Öztürk, annesini ve anne olmayı erkek gözünden anlattı:

"Annem deyince aklıma 'kıymetini önceden bilmek' deyimi geliyor. Annem küçüklüğümden beri benim için bir idol oldu. Adabı muaşereti ben annemden öğrendim. O yüzden onun kıymetini erken yaştan itibaren bilmeye çalıştım. Annemin bana öğrettiği ev hayatı, bugün programımın başarısının anahtarı. Samimiyeti annemden öğrendim. Bana hiçbir zaman 'Bu kadar konuş, bu kadar sus' demedi ama otokontrolü öğretti. Programımı yaparken hep 'Evde annem beni izliyor, acaba ne der?' diye düşünüyorum. Konuklarımı hep annemin yanında misafir ağırlar gibi ağırlamaya çalışıyorum. Annemin bana aşıladığı samimiyet duygusu sayesinde çok izlenen bir programım var. 16 sene felçli babama baktı annem. Ben de annemden gördüğüm bağlılığı, asla boşanmayacağım bir evliliği hayal ediyorum."

Sanatçı Mehmet Aslantuğ, annelerin önemini anlatırken eşine ve kendi annesine duyduğu hayranlığı paylaştı ve genç anne adaylarına seslendi:

"Benim iki büyük nimetim var. Biri anam, biri yârim. 31 yaşında 5 çocukla dul kalmış annemin en büyük çocuğuydum. Anneme ve eşime baktığımda anneliğin ne kadar kutsal bir mücadele olduğunu görüyorum. Eşim 2 ay boyunca, oğlumuzu dünyaya getirmek için cesaret ve metanetle hastanede yattı. Zor günler yaşadık. Bunu görüp anneliğin gücünden etkilenmemek mümkün değil. Genç anne adayları bu gücün farkında olmalı. Çünkü yuvayı yapan da erkeğe anlam katan da kadındır."

Panelde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker,"Annem beni hep özgür bıraktı ve kararlarımı destekledi. Onun duasıyla bugünlere geldim" dedi.

Gazeteci Ekrem Dumanlı,"Annemi 2007'de kaybettim ama dün gibi hatırlarım. Onun vefatını gazetede yazmak zorunda kalmak çok acıydı. Bana hiçbir şey söylemeden, temsil yeteneğiyle çok şey öğretmeyi başarmıştı. Annelerimizin değerini kaybedince anlıyoruz" diye konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, panel öncesinde düzenlenen açılışta, şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, 'Teknoloji Hayatın Hizmetinde' vizyonuyla 'Önce Kadın Programı'nı kısa bir zaman önce duyurduk. 'Önce Kadın Programı' vizyonumuz doğrultusunda, kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyerek, üreten kadınların ekonomiye katılımlarını artıracak önemli bir adım daha atıyoruz. Tüm kadınlarımızın el emeği ürünlerini ücretsiz olarak Türkiye'nin her yerinden ulaşılabilecek mobil pazar yeri Sahibinden.com'a taşıyor ve onların tüm dünyaya açılmasını sağlıyoruz. Sergi alanımızda gezip deneyimlediğimiz gibi Siirt ilimizin ünlü Şal-Şapik kumaşını üreten Siirtli kadınlarımız, Vodafone Önce Kadın İlan Servisimizi kullanarak ürünlerinin ilanını Sahibinden.com'a yüklediler.

Böylece bu değerli ürünümüz Türkiye ile birlikte tüm dünyadaki alıcılarla buluşmuş oldu. İnanıyoruz ki, Şal-Şapik kumaşı ve ürünlerinin satışları çok daha artacak ve kadınlarımız daha çok gelir elde edecek. Bu heyecanla tüm paydaşlarımızı, kadınlarımızın potansiyelini ortaya çıkarmaya destek olmak üzere ortak platform sağlayabilecek bir girişim olan 'Vodafone Önce Kadın' programına katılarak, bizlerle bu konuda amaç birliği yapmaya çağırıyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Binali Yıldırım Çağlayan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title