Haberler

Olli Rehn: "Türkiye İstikrarın Çapası"

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Sorunlarla Dolu Bir Bölgede Bulunan Türkiye'nin İstikrarın Çapası Olduğunu Belirterek, "Daha Fazla Avrupalılaşmış Türkiye Bizim Çıkarımızadır" Dedi.

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, sorunlarla dolu bir bölgede bulunan Türkiye'nin istikrarın çapası olduğunu belirterek, ''Daha fazla Avrupalılaşmış Türkiye bizim çıkarımızadır'' dedi.

Alman Konrad Adenauer Vakfının Brüksel'de düzenlediği ''Avrupa'nın Gelecekteki Sınırları'' konulu toplantıda konuşan Rehn, iki yıllık görev süresinin ardından AB'nin kadife gücünün temelini genişleme politikasının oluşturduğuna ikna olduğunu söyledi.

Rehn, "Türkiye'nin kalkınması yanında temel özgürlüklere sahip açık bir toplum olmasını ve İslam dünyasıyla sağlam bir köprü oluşturmayı garanti altına almak için eşsiz bir fırsat yakaladık. Sorunlu bölgesinde istikrar çapası olması dikkate alınırsa, daha fazla Avrupalılaşmış bir Türkiye bizim çıkarımızadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title