Haberler

Olli Rehn, Ankara'ya Geldi

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn Ankara'ya Geldi.

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn Ankara'ya geldi.

Rehn'i Esenboğa havalimanında AB Komisyonunun Türkiye Delegasyonu Başkanı Hans Jörg Kretschmer ve diğer yetkililer karşıladı.

Rehn yaptığı kısa açıklamada, Türkiye'ye geliş amacının öncelikle Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) katılım müzakerelerinin başlamasının 1. yıldönümünü kutlamak olduğunu belirterek, ziyareti sırasında Başbakan, Dışişleri Bakanı ve diğer bazı yetkililerle reform süreci ve Kıbrıs konusunu görüşeceklerini söyledi.

Türkiye'ye geliş amaçlarından birinin de AB ve Türkiye'de sendikal haklar ve sosyal diyalogla ilgili sempozyuma katılmak olduğunu hatırlatan Rehn, bu toplantının sendikal hakların Türkiye'nin AB'ye katılım sürecindeki önemini vurgulayan önemli bir girişim olduğunu söyledi.

Rehn, gün içinde Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile de bir araya gelecek.

Rehn'in Ankara ziyareti çerçevesinde ayrıca, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile görüşmeler yapması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title