Haberler

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2020-2021 eğitim öğretim dönemi okullar nasıl açılacak?

Güncelleme:

Okullarda eğitim nasıl olacak? Okullar, koronavirüs nedeniyle mart ayından itibaren uzaktan eğitim şeklinde sürmüştü ve ardından yaz tatili başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlayacak sorusu da eylül ayı ile birlikte yoğun olarak aratılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasına yönelik açıklamda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarihi verdi ve okullarda eğitimin nasıl yapılacağını da açıkladı. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bakanlıktan yapılan açıklamayla okullar uzaktan eğitim şeklinde 31 Ağustos'ta açılıyor. Okullar nasıl açılacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Selçuk'un açıklamalarına göre, okullar uzaktan eğitim şeklinde 31 Ağustos'ta EBA TV üzerinden başlamış oalcak. Yüz yüze eğitimler ise 21 Eylül'de başlayacak.

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Devlet okullarının yanı sıra özel okulların da eğitim sürecinin nasıl olacağı öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu. Özel okullar, belirlenen takvime göre 17 Ağustos'ta uzaktan eğitim haliyle açılacak.

OKULLAR NASIL AÇILACAK?

Bilim Kuruku toplantısı ardından netleşen detaylarla okullar 21 Eylül'de aşamalı şekilde eğitime başlayacak. Yüz yüze eğitimin başladığı günden itibaren okullarda öğrenci sayısı azaltılacak. Haftanın iki günü öğrencilerin okula gelmesi ve sınıfların yarıya bölünmesi planlanıyor. Ancak öğrencilerin böylelikle okulda kalma süreleri de uzatılacak.

KADEMELİ (AŞAMALI) EĞİTİM NEDİR?

Aşamalı model, sınıf bazında farklı tarihlerde yüzyüze eğitimin başlaması anlamına geliyor. 1. sınıflar bir tarihte, 5. sınıflar bir tarihte şeklinde eğitim yapılabilecek. Bilim Kurulu üyelerinin önerisiyle okul öncesi, birinci ve ikinci sınıfların daha önce yüz yüze olarak okula başlaması, diğer sınıflara kademeli olarak geçilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Eğitim Bilişim Ağı Ziya Selçuk Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title