Haberler

Okul Önünde Uyuşturucu

Manisa'da, Okul Önlerinde, Parklarda Çöp Kutularının Altına Sakladıkları Esrar ve Uyuşturucuları Öğrencilere Sattıkları İddia Edilen Sekiz Kişi Polisin Operasyonu Sonucu Yakalanarak, Gözaltına Alındı.

Manisa'da, okul önlerinde veya yakın yerlerdeki parklarda çöp kutularının altına sakladıkları esrar ve uyuşturucu hapları öğrencilere sattıkları iddia edilen sekiz kişi polisin operasyonu sonucu yakalanarak, gözaltına alındı.

İŞTE UYUŞTURUCULARIN SAKLANDIĞI ÇÖP KUTULARI

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde, Nurlupınar Mahallesi'ndeki bir parkta ve okul önlerinde, dörder kişilik iki grubun öğrencilere uyuşturucu hap ve esrar sattıkları belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, T.E. (22), Ö.E. (23), S.D. (21), B.G. (21), H.Ç. (20), Y.Ö. (20) ve Y.B. (17) ve Y.Ö. (17) gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, üzerleri, ev ve işyerleri ile parklardaki gizli yerlerinde yapılan aramalarda, satışa hazır, 332 ‘fişek’ diye tabir edilen paketlenmiş esrar, 34 paket halinde toplam 2 kilo 120 gram esrar, 26'sı ecstacy, 10'u akineton toplam 36 hap ele geçirildi.

İfadelerine başvurulan zanlılardan, T.E., Ö.E., S.D. ve B.G.'nin, dikkat çekmemek için öğrenci gibi giyinip, uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri okul çantası içinde sakladıkları belirlendi. Zanlıların, fişek tabir edilen paketlerdeki uyuşturucuyu tanesi 7 YTL, 50 - 100 gramlık paketler halinde hazırlanan esrarı 50 ile 100 YTL, uyarıcı hapları ise 5 ile 10 YTL arasından sattıkları öğrenildi. H.Ç., Y.Ö. Y.B. ve Y.Ö.'nün ise, uyuşturucu hap ve esrarı, okulların yakınında bulunan parklardaki çöp kutularının altındaki parke taşlarını sökerek, altına sakladıkları anlaşıldı. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, öğrencilere yönelik suç çetelerinin önüne geçmek için çabaladıklarını belirterek, “Okul önlerinde uyuşturucu sattıkları belirlenen sekiz kişiyi ekiplerimiz takip ederek, yakaladı. Okul önlerinde uyuşturucu satmak isteyenlere göz açtırmayacağız. Okul çevrelerindeki önlemlerimiz devam edecek. Öğrencileri alan suç şebekelerinin, bu işin sonu olmadığını bilmelerini istiyorum. Öğrencilerimizi de bu tür kişilerden uzak durmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title