Haberler

Öğrenci Velilerinden Ek Bina Tepkisi

Mersin'de Cengiz Topel İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Üyeleri, Dönem Başında Okul İdaresine Verilen Ek Binanın Rehberlik Araştırma Merkezi Yapılmak Üzere Yeniden Milli Eğitim Müdürlüğü Emrine Verilecek Olmasına Tepki Gösterdi. Öğrenci Velileri, Binanın Okul Yönetiminden Alınmasının Eğitimi Aksatacağını İleri Sürdü.

Mersin'de Cengiz Topel İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyeleri, dönem başında okul idaresine verilen ek binanın Rehberlik Araştırma Merkezi yapılmak üzere yeniden Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verilecek olmasına tepki gösterdi. Öğrenci velileri, binanın okul yönetiminden alınmasının eğitimi aksatacağını ileri sürdü.

Nusratiye Mahallesi'nde bulunan Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda, öğrenci velileri arasında ek bina huzursuzluğu yaşanıyor. 2 bin 300 öğrencisi bulunan okulda, sınıflardaki öğrenci yoğunluğunun azaltılması için eylül ayında tahsis edilen ek binanın boşaltılmasına yönelik alınan karar, öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Öğrenci velileriyle birlikte okul önünde açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Demirtürk, 60 öğrencisi bulunan 2 anasınıfı ile birlikte 5 sınıf, toplantı ve spor salonu ile laboratuvarların bulunduğu binanın boşaltılması halinde eğitimde aksaklıklar yaşanacağını öne sürdü. Okulda her sınıfta zaten yaklaşık 50 öğrencinin bulunduğunu ileri süren Demirtürk, binanın ellerinden alınması durumunda 350 öğrencinin boşa çıkacağını ve öğrencilerin bahçede eğitim görmek zorunda kalacağını kaydetti.

Söz konusu binanın, okulun bahçesinde bulunduğunu ve Rehberlik Araştırma Merkezi yapılmak istenen binayla ilgili olarak Milli Eğitimin Müdürü'nün bu kararı yeniden gözden geçirmesini isteyen Demirtürk, "Eğitim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın onayıyla bu binayı bize verdi. Çünkü okulun bu binaya ihtiyacı vardı. Ancak bina şimdi yeniden elimizden alınmak isteniyor. Oysa bu binaya okulumuzun şiddetle ihtiyacı var. Çocuklarımız ortalama 50 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Oysa ki, elimizden alınmak istenen bu binayı tam olarak kullanabilirsek, sınıfların mevcudu ortalama 35'e düşecek ve daha kaliteli bir eğitim verilecek. Bu binada, konferans salonumuz, bilgisayar laboratuarımız, okul öncesi eğitim sınıflarımız ve spor salonlarımız mevcut. Fırsat verildiği takdirde burada çok kaliteli ve iyi bir eğitim yapmak istiyoruz" dedi.

Ek binayı vermemek için mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Demirtürk, bunun için gereken her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

(HK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title