Haberler

ODTÜ'de "Şehitlere Saygı" Yürüyüşü

Hakkari'deki Son Terör Saldırısının Ardından, Yurdun Dört Bir Yanında Gerçekleştirilen Protesto Gösterilerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğrencileri de Katıldı.

Hakkari'deki son terör saldırısının ardından, yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen protesto gösterilerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de katıldı.

Kendilerine "Tüm vatansever, Atatürkçü ODTÜ'lü öğrenciler" adını veren grup, ODTÜ kampüsünde "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Hazırlık E Binası önünde toplanan ve yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı yürüyüş boyunca terör örgütü aleyhine sloganlar atıp, terör lanetlendi. Yürüyüş boyunca sık sık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan grup, eylem nedeniyle kampüste güvenlik önlemi alan jandarmaya da sevgi gösterisinde bulunarak, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde sloganı attı. Bazı

öğrenciler ise askerlerin önünde Türk bayrağı açıp objektiflere poz verdi. Öğrenciler, basın açıklaması yerine Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep bir ağızdan okudular. Daha sonra, Hakkari'de şehit düşen 12 askerin adı bir öğrenci tarafından "Mehmet" olarak okundu. Kalabalık öğrenci grubu ise her 'Mehmet' dendiğinde hep bir ağızdan "burada" diyerek karşılık verdi. Öğrenciler, "13 ODTÜ" dendiğinde de yine hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı. Hazırlık Binası'ndan başlayan 2 saatlik yürüyüş yurtlar önünde

sona erdi. Öğrenciler, yürüyüş boyunca, Gençlik Marşı'nı söyleyip, "Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz", "ODTÜ'de PKK istemiyoruz", "Meclis'te PKK istemiyoruz", "İşte ODTÜ, işte Türkiye" sloganları attılar.

Bu arada, yürüyüş öncesi terör örgütünü protesto eden grup ile karşıt görüşlü grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. "ODTÜ uyuma şehidine sahip çık" diye slogan atan gruba, diğer grup, "ODTÜ uyuma savaşa karşı çık" sloganıyla karşılık verdi. Yürüyüşü organize eden öğrencilerin provokasyona karşı yaptıkları uyarı üzerine gerginlik büyümeden sona erdi.

(TAN-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title