Haberler

Ödp'den DTP'ye: "AKP ve MHP'ye Destek Verme"

Ödp, AKP ve MHP'nin Yükseköğretim Kurumlarında Türbana Özgürlük Yolunu Açacak Olan Meclis Oylamasında "Evet" Oyu Kullanacağını Açıklayan DTP'ye, "AKP ve MHP'ye Destek Verme" Çağrısında Bulundu.

ÖDP, AKP ve MHP'nin yükseköğretim kurumlarında türbana özgürlük yolunu açacak olan Meclis oylamasında "evet" oyu kullanacağını açıklayan DTP'ye "AKP ve MHP'ye destek verme" çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa'nın 10 ile 42. maddelerinde değişiklik öngören anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması yapıldığı sırada, Taksim Meydanı Tramvay Durağı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 ÖDP'li, "türban" tartışmalarının yarattığı kutuplaştırıcı ve gerilim ortamını protesto etti.

"İnanç ve Kültürlerde Tek Tipleştirmeye Hayır" yazılı pankart açan ÖDP'liler, ""Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın" ve "Türbanı Değil Diyaneti Konuşun" şeklinde sloganlar attı. Grup adına bir basın açıklaması yapan ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal, AKP , MHP ve CHP'nin toplumu kutuplaştıran tutumları nedeniyle Türkiye'de bir sorunun daha içinden çıkılamaz hale geldiğini söyledi.

-"İTTİFAKA DESTEK VERME YANLIŞINA DÜŞMEYİN"-

AKP ve MHP'nin "sicili temiz olmayan" iki parti olarak ülkeye demokrasi ve özgürlük değil, Türk-İslam sentezinin baskı ve şiddet dolu anlayışını getireceğini savunan Tutal, "Hangi nedenle olursa olsun bu ittifakı destekleme eğiliminde olanlara, bu yanlışa düşmemeleri çağrısı yapıyoruz" dedi.

Tutal, üniversitelerde düşünce ve inanç özgürlüğüne ilişkin hiçbir kısıtlamanın kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Bizim için Che Guevara tişörtü giyen de, türban bağlayan kadın da, saçı uzun ve küpeli erkek de aynı eğitimden yararlanma hakkına sahiptir. Bireysel özgürlükler, başkasının özgürlüklerini engellemediği sürece yasaklanamaz" diye konuştu.

Ancak toplumsal sorunların dayatma ile değil demokrasi ve uzlaşma ile çözülebileceğinin altını çizen Tutal, "Anayasa ile kıyık kıyafet düzenlenemez. Demokrasi ve özgürlükler bir bütün olarak ele anıldığı zaman anlamlıdır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. (ANKA)

(AD/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title