Haberler

Ödp 5'inci Olağan Kongresi Yapıldı

Ödp (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) 5'inci Olağan Kongresi Düzenlendi. Kongrede Konuşan Ödp Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu Türkiye'nin AB Sürecini ve İktidardaki AKP Hükümetini Eleştirdi. AB Sürecinin Tren Kazasına Uğramadığı Halde Bu Sürece Olan Desteğin Gün Geçtikçe Azaldığına Dikkat Çeken Kozanoğlu, "Bu Öyle Bir Trenki Kazaya Uğramıyor Ama Yolcuları Birer Birer İniyor.

ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) 5'inci olağan kongresi düzenlendi. Kongrede konuşan ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu Türkiye'nin AB sürecini ve iktidardaki AKP hükümetini eleştirdi. AB sürecinin tren kazasına uğramadığı halde bu sürece olan desteğin gün geçtikçe azaldığına dikkat çeken Kozanoğlu, "Bu öyle bir trenki kazaya uğramıyor ama yolcuları birer birer iniyor. Sonunda herhalde hiçbir yolcusu kalmayacak" dedi.

Kozanoğlu, AKP'nin, AB Komisyonu raporu karşısında bir liman ile havalanının Kıbrıs Rum Kesimi'ne koşullu olarak açılmasını öngören teklifini kınadı. AKP'nin bu kararı Genelkurmay ve Çankaya'ya danışmadan tek taraflı olarak AB'ye sunmasını ve ardından kararın yazılı olmamasını gerekçe göstermesini de eleştiren Kozanoğlu, "Madem yazılı metinleri ilgili taraflarla tartışıyorsun o zaman bütçeyi neden tartışmadın? Toplumun hayatını ilgilendiren bu belgeyi bizlerle mi yaptın?" dedi. Kozanoğlu AKP lideri Başbakan Erdoğan'ın piyasaları sarsmamak içn konuyu kapatma girişimi için ise "Sonunda ağzındaki baklayı çıkardı. Karşımızda inançlı bir hükümet olduğunu görüyoruz. Ancak onların inançları piyasa tanrıları için" yorumunu yaptı. Bu yıl hazırlanan bütçenin geçmiş yıllardan farklı olarak uzun vadeli hazırlandığına dikkat çeken Kozanoğlu, "Çok yıllı bütçe demek kim seçilirse seçilsin IMF tarafından vız gelir tırıs gider demek. Buna karşı biz de bu hafta KESK ve demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenen eylemlere katılacağız. Bu bütçeye verdiğimiz tepkiyi sokaklarda haykıracağız" şeklinde konuştu.

Kozanoğlu konuşmasının ardından 'yaşasın özgürlük, dayanışma' sloganları eşliğinde kongre salonundaki yerini aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title