Haberler

Tunceli'de Öldürülen 2 Teröristten Biri MKP Üyesi Çıktı

Güncelleme:

Tunceli'de öldürülen iki teröristten birinin terör örgütü MKP/HKO üyesi Orhan G. olduğu ve 11 yıldır PKK'lı teröristlerle birlikte hareket ettiği ortaya çıktı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin çatışmada ölü olarak ele geçirdiği 2 teröristin, MKP/HKO'lu olduğu ve terör örgütü PKK ile iş birliği yaptığı ortaya çıktı. Teröristlerden birinin sözde bölge sorumlusu "Rojhat" kod adlı Orhan G. olduğu ve odun toplamak için gittiği ormanlık alanda cesedi bulunan Rıza Örük isimli vatandaşı öldürenler arasında bulunduğu üzerinde durulduğu öğrenildi.

2 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, dün gece İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JÖH timleri, Ovacık kırsalında operasyona çıktı. Kırsalda bir grup teröristle sıcak temas sağlayan timler, teröristlerle çatışarak 2'sini ölü olarak ele geçirdi. Teröristlerden 1 kaleşnikof, 1 keskin nişancı tüfeği, 1 Glock tabanca,2'si tabancaya ait 5 şarjör, el bombası, 2 adet şemsiye, bir sahte Nüfus cüzdanı ve sırt çantası ele geçirildi.

11 YILDIR PKK'LILARIN YANINDA

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmada, öldürülen 2 teröristin, terör örgütü MKP/HKO'lu olduğunu, ancak Halkların Birleşik Devrimci Hareketi adı altında terör örgütü PKK ile birlikte hareket ettiğini belirledi. Etkisiz hale getirilen 2 teröristten 1'inin örgütün sözde bölge sorumlusu "Rojhat" kod adlı Orhan G. olduğu ve 11 yıldır bölücü terör örgütünde yer aldığı tespit edildi.

ÇELİK YELEĞİ BİR KİLOMETREDEN DELEBİLİYOR

Öte yandan sözde üstü düzey sorumlu teröristten ele geçirilen silahla ilgili de dikkat çekici bir ayrıntı belirlendi. Ele geçen keskin nişancı tüfeğinin, Dragunov olduğu tespit edilirken, bu silahın, çelik yeleği 1200-1300 metreden delme özelliği bulunduğu öğrenildi.

ODUN TOPLAMAYA GİDEN VATANDAŞIN KATİLİ

22 Eylül'de Ovacık ilçesi Sarıtosun köyünde ikamet eden Rıza Örük (58), odun toplamak için gittiği Yaylagünü köyü Çadırdüzü mezrası kırsalında ateşli silahla öldürülmüş olarak cesedi bulunmuştu. Güvenlik güçleri, Örük'ün MLKP/MKP terör örgütü tarafından öldürüldüğünü tespit etmişti. Ölü ele geçirilen 2 teröristten sözde üst düzey sorumlunun, Örük'ün öldürülmesinde yer aldığının değerlendirildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Ovacık PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title