Haberler

Niğde: TBMM Araştırma Komisyonu Niğde'de

TBMM Yaş Sebze, Meyve ve Kesme Çiçek ile Narenciye Üretimindeki ve İhracatındaki Sorunları Araştırma Komisyonu, Niğde'de Üreticilerin Sorunlarını Dinledi. Komisyon Başkanı Ali Er, Kalkınmış Ülkelerle Rekabet Edebilmek İçin Mutlaka Standartlara Uygun Üretim Yapılması Gerektiğini Söyledi.

TBMM Yaş Sebze, Meyve ve Kesme Çiçek ile Narenciye Üretimindeki ve İhracatındaki Sorunları Araştırma Komisyonu, Niğde'de üreticilerin sorunlarını dinledi. Komisyon Başkanı Ali Er, kalkınmış ülkelerle rekabet edebilmek için mutlaka standartlara uygun üretim yapılması gerektiğini söyledi.

Niğdeli üreticilerin sorunlarını dinlemek için kente gelen TBMM Yaş Sebze, Meyve ve Kesme Çiçek ile Narenciye Üretimindeki ve İhracatındaki Sorunları Araştırma Komisyonu'nun 7 üyesi, ilk olarak AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er'in başkanlığında Vali Gündüz Beder'i ziyaret etti. Vali Beder, komisyon üyelerine patates, elma, kiraz, lahana üretiminde ve ihracatında yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemlerle ilgili birer dosya sundu. Daha sonra Kültür Sitesi'nde yapılan toplantıya katılan komisyon üyeleri, burada üreticilerin sorunlarını dinledi.

Komisyon Başkanı Er, yaptığı açış konuşmasında, yaş sebze ve meyveyle ilgili olarak 15 Mart'tan bugüne kadar Türkiye'nin birçok ilinde araştırmalar yaptıklarını, bu ay sonuna kadar bu araştırmaları bitirip, TBMM'ye ve hükümete yaş sebze ve meyvede yaşanan sorunları bir rapor olarak sunacaklarını ifade etti. Komisyonun son toplantısını Niğde'de yaptığını kaydeden Er, "Türkiye nüfusunun yüzde 50'si çiftçilik yapıyor. Yaş sebze ve meyve üretmeyen hiçbir çiftçi yok. Kimi kendi tüketimi, kimi ise gelir kaynağı olarak üretir. Üretiminden tüketimine, ihracatına kadar Türkiye'deki 75 milyon insanı ilgilendiren bu konu gerçekten herkes için çok önemli. Cumhuriyet tarihinde TBMM'de ilk kez yaş sebze ve meyveyle ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu çiftçilerimizi çok mutlu etti. Üye arkadaşlarımız çiftçilikten anlayan kişilerden oluştu. Bu araştırmaların sonucu Türk çiftçisi için de çok önemlidir. Kalkınmış ülkelerle rekabet edebilmemiz için mutlaka Türkiye'deki yaş sebze ve meyvenin standartlara oturtulması gerekir. Üretiminden tüketimine ve ihracatına kadar bütün sorunların aşılması için de Türkiye'de neler olup bittiğini hepimizin anlaması lazım. İşte bizim komisyonumuz bunun araştırmasını yapıyor. İnşallah çalışmalarımızı tamamlayıp Meclis'e teslim edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'deki komisyonların yaptıkları çalışmaların hedefine ulaşamadığına da değinen Er, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de bu tür birçok komisyon kurulmuştur, ama neticesinde kurulan komisyonların araştırmaları istenilen ölçüde bir netice getirmemiştir. Bunların hepsi raflarda kalmıştır. Bu kez biz diyoruz ki, komisyon başkanı olarak ben ve arkadaşlarım bunu raflarda bırakmamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Buradan çıkacak raporun da hep birlikte takipçisi olacağız. Bu araştırmaların sonuçları inşallah Türk çiftçisine fayda getirir."

Komisyon üyeleri, toplantının ardından bodur elma bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title