Haberler

Nevşehir: Sudan Tarım Bakanı'ndan Türk Sanayicilere Davet

Sudan Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed, Türk işadamlarını yatırım yapmak için Sudan'a davet etti. Türkiye'yi her alanda kendilerine örnek aldıklarını belirten konuk Bakan, gelecek olan işadamlarına her türlü kolaylığı göstereceklerini söyledi.

Sudan Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed, Türk işadamlarını yatırım yapmak için Sudan'a davet etti. Türkiye'yi her alanda kendilerine örnek aldıklarını belirten konuk Bakan, gelecek olan işadamlarına her türlü kolaylığı göstereceklerini söyledi.

Sudan Nil Eyaleti Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed beraberinde Sudanlı Ziraat Mühendisleri ve Ziraat Odası temsilcileri ile birlikte çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi. Nevşehir'de ilk olarak Ticaret Borsası'nı ziyaret eden konuk bakan ve beraberindeki 17 kişilik heyet burada Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç ile görüştü. Ticaret Borsası çalışmaları ve Nevşehir'deki tarım ürünleri hakkında bilgi alan Sudan Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed, Türk işadamlarına Sudan'da yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Türkiye ile Sudan'ın dini ve tarihsel bir bağı olduğunu belirten Sudan'lı bakan, ülkesinin son yıllarda hızla büyüdüğünü ve bu büyümede Türkiye'yi örnek aldıklarını söyledi. Ülkesinin gelişmesi için Türk işadamlarına ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Gibrel Abdullatif Ahmed, "Sudan'da şu anda 25 eyalet bulunuyor ve bunlar kendi içlerinde birbirinden bağımsız olarak görev yapıyor. Bizde Nil Bölgesi eyaleti olarak tarım konusunda sizlerle işbirliği için buradayız.Bizim Bölgemiz Sudan'ın en büyük eyaletlerinden biridir. Tarım konusunda bölgemiz 124 bin metrekarelik tarıma elverişli alanlarımız var.Bizim elektrik sorunumuz yok, su sorunumuz yokve bunun yanında bol miktarda petrolümüz var. Ancak bizim sizin teknolojinize ihtiyacımız var. Bu doğrultuda ülkemize gelecek olan yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız. Gerek elektrik gerekse arsa ve tarım arazisi konusunda büyük desteklerimiz olacak" dedi.

Sudan Nil Eyaleti Tarım Bakanı Ahmet, eyaletine gelecek olan Türk işadamlarının korkmamasını da isteyerek can güvenliği açısından dünyanın en güvenli bölgelerinden birinin Nil Eyaleti olduğunu savundu. Türkiye'den özellikle tarım makineleri ithal etmek istediklerini ifade eden Bakan Ahmed, "Biz Türkiye'den özellikle tarım araç ve gereçleri, traktör, gübre ve tohum almak istiyoruz. Bunun yanında bölgemizde yetiştirilen sebze ve meyvelerin ve hayvansal ürünlerin saklanabileceği soğuk hava depoları da ihtiyaçlarımız yanında. Bu konuda Türk işadamları ülkemizde yatırım yapabilirler" diye konuştu.

Sudanlı Bakan, Ticaret Borsası ziyaretinin ardından 2 gün boyunca Nevşehir'deki tarım alanları ile tarihi mekanları gezecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title