Haberler

Dünyanın Konum Haritasını Uzaya Gönderen NASA Gökbilimcileri Pişman Oldu

Güncelleme:

Dünyanın evrendeki konumunun bulunduğu haritayı 40 yıl önce uzaya gönderen NASA gökbilimcileri, hatalarını fark ederek bu durumun felakete yol açabileceğini belirtti.

Dünya'nın evrendeki yerini gösteren bir haritayı 40 yıl önce uzayın derinliklerine yollayan NASA gökbilimcileri, pişmanlıklarını dile getirdi. Haritaları tasarlayan Franke Drake, "O zamanlar insanlar iyimserdi, bunun tehlike olabileceğini düşünmedi" dedi.

''FELAKETE YOL AÇACAK SONUÇLAR DOĞURABİLİR''

NASA'nın 1977'de Güneş Sistemi'yle ilgili araştırma yapması için uzaya yolladığı Voyager 1 ve Voyager 2 uzay araçlarında söz konusu haritalardan bulunuyordu. Benzer haritalar, 1972-73 yıllarında NASA'nın Pioneer 10 ve 11 uzay araçlarına da yerleştirilip fırlatılmıştı.

Haritaları tasarlayan Dr. Frank Drake, National Geographic'e yaptığı açıklamada, 70'li yıllarda insanların dünya dışı canlıların davranışı konusunda daha iyimser olduğunu belirtti. Drake, "O zamanlar insanlar iyimserdi, dünya dışı canlıların arkadaş canlısı olduklarını düşünüyordu. Kimse, birkaç saniyeliğine bile olsa, bunun tehlike olabileceğini düşünmedi" dedi. Fakat Drake, şimdi bu kararın felakete yol açabilecek sonuçlar doğurabileceğinden endişeli olduğunu söyledi.

ÜNLÜ FİZİKÇİ HAWKİNG DE UYARMIŞTI

Ünlü İngiliz fizikçi Prof. Stephen Hawking de dünya dışı canlılar konusunda uyarıda bulunarak, "İleri düzey bir medeniyetle karşılaşmak, Kızılderililer'in Kristof Kolomb'la karşılaşmasına benzeyebilir. Bu pek iyi sonuçlanmamıştı" diye konuşmuştu.

(Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

NASA Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title