Haberler

Myanmar'da Orduya "Sempati" Anketi

ABD’li enstitünün maddi desteğiyle yapılan kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 84’ünün, yaygın insan hakları ihlalleri iddialarına rağmen orduya olumlu baktığını ortaya koydu "Tanınmış Myanmar uzmanı Bertie Lintner, kamuoyu yoklamasını "sahtekarlık" olarak nitelendirdi"

Myanmar'da ABD'nin maddi desteğiyle yapılan kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 84'ünün, yaygın insan hakları ihlalleri iddialarına rağmen orduya olumlu baktığını ortaya koydu.

Myanmar'da seçmen yaşında 3 bin kişinin katılımıyla yapılan kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 84'ünün, senelerdir Müslümanlara zulmetmekle ülke kaynaklarını yağmalamakla işkence, tecavüz ve infazlarla, köylülerin elindeki ekili alanların gasbıyla suçlanan orduya "olumlu" ya da "çok olumlu" baktığını gösterdi.

Liderliğini Nobel ödüllü Aung San Suu Çii'nin yaptığı Ulusal Demokrasi Birliğinin popüleritesinin, ordudan da aşağı, yüzde 70 oranında olduğunu gözler önüne seren kamuoyu yoklaması, uzmanların ve yorumcuların tepkisini çekti.

Tanınmış Myanmar uzmanı Bertie Lintner, yakın tarihte Myanmar'da yapıldığı varsayılan bu ilk ulusal kamuoyu yoklamasını "sahtekarlık" olarak nitelendirdi.

Lintner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burma'nınki gibi bir toplumda böyle bir kamuoyu yoklaması yapmak aptalca" derken, insanların korktuklarını ve isimlerinin saklı kalacağına ikna olmayacaklarını, "yanlış" cevaplar verirlerse cezalandırılabileceklerini düşüneceklerini savundu.

Myanmarlı muhalif siyasetçiler ve ülkenin en büyük medya organizasyonu Eleven Media Group'un üst yöneticisi de kamuoyu yoklamasını kınayanlar arasında yer aldı.

Bunun, Myanmar hakkında uluslararası görüşleri değiştirebileceği endişesi dile getirilirken, kamuoyu yoklamasının Uluslararası Cumhuriyetçi Enstitü (IRI) tarafından yapıldığı belirtildi.

Kar amacı gütmediğini, tarafsız ve "dünyada demokrasi ve özgürlüğün geliştirilmesine bağlı" olduğunu ifade eden IRI'nın başkanlığını, eski ABD Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain yapıyor.

IRI'nın Myanmar'dan sorumlu ülke yöneticisi Steve Cima, kamuoyu yoklamasının, uluslararası standartlara ve sosyal araştırma metotlarına uygun biçimde yapıldığını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Myanmar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title