Haberler

Müzeler Haftası Etkinlikleri

Müzeler Haftası, Malatya'da Düzenlenen Törenle Başlatıldı.

Müzeler Haftası, Malatya'da düzenlenen törenle başlatıldı.

Haftanın açılış programında konuşmalar yapıldı, plaket verildi, müzik dinletisi sunulup, tango gösterisi gerçekleştirildi. Kütüphane Salonu'nda düzenlenen 18-24 Mayıs Müzeler Haftası açılış programında konuşan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, "Eserlerin müzelerde sergilenmesi tek başına yeterli değildir. Maalesef müzeler ve kütüphaneler, okul gezileri ve ödevlerin yapılması dışında halkımız tarafından fazla ziyaret edilen mekanlar değildir" şeklinde konuştu.

"Çok yakınımızda olmasına rağmen eminim ki ilimizde birçok kişi, müze ve tarihi mekanları ziyaret etmemiştir" diyen Becel, bu mekanların daha çok iltifat gören yerler olmasını sağlamak için bu haftaların bir vesile olduğuna dikkat çekti.

Müzelerin geçmiş ile aramızda kültür köprüsü vazifesi yaptığına dikkat çeken Becel, "Bu köprünün sağlam olması, sağlam bir gelecek için çok önemlidir. Geçmiş, gelecek içindir" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay da, müzelerin toplumun eğitiminde büyük önem taşıdığını kaydederek, "Müzeler, geçmişle gelecek arasında bir kültür köprüsü olan yerlerdir" şeklinde konuştu.

Müzelerin turizm faaliyetlerinde önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Derviş Özbay, turizm gelirinin artmasına katkıları olduğunu, turizmde söz sahibi birçok ülkenin sadece müzeleri sayesinde yüz binlerce turisti kendilerine çektiklerini vurguladı.

Müze Müdürü İzzet Esen ise, müzelerin aynı zamanda eğitim kurumları olduğuna dikkat çekip, müzelerin önemini anlattı.

Konuşmalardan sonra, müzeye emeği geçen Hasan Ayaz, Funda Uludağ Aydın, Abdullah Kapusuz, Kasım Dayan, Görkem Kurt ile Müzeden emekli olan Mehmet Ali Boz ve Muharrem Perçin'e davetliler plaket verdi.

İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin dinleti sunduğu program, daha sonra İnönü Üniversitesi öğrencilerinin tango gösterisi ile sona erdi.

(NA-OÇ-Y) 18.05.2008 12:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title