Haberler

Musabeyli İlçesi'nde Bilgi Yarışması

Kilis'in Musabeyli İlçesinde İlk Öğretim Okulları Arasında Düzenlenen Bilgi Yarışmasında Hasancalı Köyü İlköğretim Okulu Birinci Oldu.

Kilis'in Musabeyli ilçesinde İlk öğretim okulları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında Hasancalı Köyü İlköğretim Okulu birinci oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İlköğretim Okulları Bilgi Yarışması, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) yapıldı. Bilgi yarışmasına Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk, daire amir ve müdürleri ile YİBO Müdürü Kadir Savun katıldı.

Büyük bir çekişme ve heyecan içerisinde geçen bilgi yarışmasında finale YİBO ile Hasancalı İlköğretim Okulu kaldı. Tüm soruları eşit şekilde tamamlayan 2 okul arasındaki çekişme yedek sorular ile devam etti. Yarışma sonunda Hacancalı İlköğretim Okulu birinci olurken, ikinciliği ise YİBO kazandı. Karacaoğlan İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, yarışmayı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ettiğini belirterek, "Böyle organizasyonlar ilçedeki eğitim kalitesini artırmaktadır. Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Musabeyli ilçesi eğitim alanında büyük mesafeler kaydetmiştir. Eğitime yapılan yatırım insana yapılıyor demektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu tür etkinlikleri organize etmesi çok önemlidir. Küçük bir ilçeyiz ama ufkumuz büyük. Çocukların iyi bir eğitim alması için Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Çünkü öğrenciler bizim her şeyimiz. Yarın bu çocuklarımız büyüyecek bizleri yönetecek konuma gelecektir. Ne kadar kaliteli eğitim alırlarsa o kadar faydalıdır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

(MAD-OÇ-Y) 11.04.2008 18:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title