Haberler

Muş'ta istihdamda büyük artış

Güncelleme:

Muş'ta istihdamda büyük artışMuş'ta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sağlanan destekler sayesinde istihdam oranında büyük artış sağlandı.

Muş'ta istihdamda büyük artış

Muş'ta Çalışma ve İş Kurumu ( İşkur ) tarafından sağlanan destekler sayesinde istihdam oranında büyük artış sağlandı. Geçtiğimiz yıl 10 ayda 763 kişinin işe yerleştirildiği Muş'ta, bu yıl 3 bin 182 kişi iş sahibi oldu. İŞKUR Müdür Vekili Ahmet Sağlık, kalkınmada altıncı bölgede olan kentte verilen teşvikler sayesinde istihdamda önemli artışlar olduğunu belirtti.

Türkiye'de kalkınmada 6'ncı teşvik bölgesinde yer alan Muş'ta yapılan yeni yatırımlarla istihdamda önemli artış sağlandı. Özellikle tekstil sektöründe açılan yeni tesislerle birlikte kente çok sayıda genç iş sahibi oldu. İstihdam politikaları doğrultusunda işverene yönelik birçok kamusal hizmet sunan İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, yatırımcılara sağlanan destekler sayesinde istihdam iki katına çıktı. İŞKUR İl Müdürü Vekili Ahmet Sağlık, Kalkınmada 6'ncı teşvik bölgesinde yer alan Muş ilimiz, yeni tekstil fabrikaları ile istihdam alanlarını arttırmış durumda. Muş'ta en çok istihdam sağlayan sektör, imalat sektörüdür. Yatırımcılarımıza, il müdürlüğümüz tarafından verilen desteklerle istihdam alanını ve istihdam oranını iki katına çıkarmış durumdayız. Geçtiğimiz yıl aynı tarih itibariyle bin 763 kişi istihdam edilmişken, bu yıl ise 3 bin 182 kişi yine istihdam edilmiştir. Bu tarih itibariyle biz yüzde yüz 80 oranda bir başarı sağlamış durumdayız. Beklentimiz; tekstil fabrikalarının ya da imalat sektörünün artmasıyla, istihdam oranlarımızın daha yüksek oranlara çıkmasıdır diye konuştu.

MUŞ'A 2 YENİ TEKSTİL FABRİKASI AÇILDI

Bu arada merkezi İstanbul'da bulunan bir tekstil fabrikası Muş'ta 2 ayrı fabrika açtı. İş insanı Cemal Oktan, şunları söyledi

İstanbul merkezli olan firmamız, 6'ncı teşvik bölgesinden dolayı şuanda Muş ilimizde ve iki fabrika kurmuş durumdayız. Geçtiğimiz yıla oranla, kapasitemiz iki kat artmış durumda. İŞKUR'un desteği doğrultusunda bundan sonrada kapasitemiz daha da artacak. Şuanda 60 kişi civarında İŞKUR'un desteği fabrikamızda mevcuttur. İkinci kurs talebimiz oldu. İnşallah bir 60 kişilik destek daha alacağız. Bununla birlikte yaklaşık 120 kişilik bir destek olacaktır.

Tekstil çalışanlarından Büşra Aydın ise sağlanan istihdamla artık il dışına gitmeye gerek kalmadığını belirterek, Kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı başarabiliyoruz. Her insan gibi, kimseye muhtaç olmuyoruz, ailemize yardım etmeye çalışıyoruz. Fabrikalar sayesinde artık dışarıya gitmiyoruz, ailemizden uzak kalmıyoruz. İŞKUR'un da ciddi bir desteği var dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İŞKUR Muş Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title