Haberler

Muş'a İki Ambulans Gönderildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a gönderilen tam donanımlı iki ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Muş'a gönderilen tam donanımlı iki ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı.

Muş Devlet Hastanesi önünde düzenlenen tanıtım törenine AK Parti'den milletvekili seçilen Mehmet Emin Şimşek, 3. sıra adayı Halis Saltık, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Ömer Cengiz, 112 Acil Hizmetler Müdürü Hikmet Güvercin, hastane yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Mehmet Emin Şimşek, ambulansların Muş'a hayırlı olması temennisinde bulundu. Şu anda 4 ilçede hava ambulanslarının inebileceği alanların yapıldığını ifade eden Şimşek, "Tabi sağlık her şeyin başı. Biz bu süre içerisinde özellikle sağlık birimlerini gezdiğimiz zaman eksiklikler bize iletiyordu. Özellikle yeni hastanemizde ambulans eksikliğinin olduğunu söylediler. Mevcut iki ambulans vardı, onlarda tabi eskiydi. Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ambulanslardan istifade ediyorlardı. Keşke ihtiyaç olmasa ambulanslara ama maalesef hastalıkta bir gerçektir ve bu da bir ihtiyaçtır. Bunları gidermek lazım tabi bunlar yeterli değil daha fazla lazım" dedi.

Muş'ta mevcut ambulans sayısının 44 olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetleri Müdürü Hikmet Güvercin ise, "Yıl içerisinde toplam 11 ambulans ilimize gönderildi. Son iki ambulanslarda yapılan girişimler sonucu ilimize gönderildi. Şu anda mevcut toplam ambulans sayısı 44'tür. Ambulanslarımız daha sıfır kilometre de kullanılmamış, yeni olup 2014 modeldir. Tam donanımlı, içerisinde bir yoğun bakımda bulunması, tüm ekipman ve cihazların barındığı sıfır ambulanslardır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve katılımcılar ambulans çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Devlet Hastanesi Mehmet Emin Şimşek Sağlık Bakanlığı Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title