Haberler

Mukaddes Emanetler Işığında Sempozyum ve Sergisine Davet

Güncelleme:

Bahariye Sanat Atölyeleri Başkanı katı' sanatçısı Meryem Güney koordinatörlüğünü üstlendiği sergi ve sempozyum hakkında şunları söyledi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) çatısı altında faaliyet gösteren Bahariye Sanat Atölyeleri, Mukaddes Emanetlerin Osmanlı'ya geçişinin 500. Yılı münasebetiyle 7 Mayıs 2017 Pazar günü "Mukaddes Emanetler Işığında Sempozyumu ve Sergisi" düzenliyor.

"Mukaddes emanetler, Peygamber efendimize, sahabelere, İslam büyüklerine ve Haremeyn'e ait olan eşyalardır. İslam dini ve tarihi bakımından büyük önem arz eden bu özel eşyaların toplanması ve saklanması Peygamber efendimiz daha hayatta iken başlamıştır. Mukaddes emanetlerin korunup saklanması dört büyük halife devrinden sonra Emevi ve Abbasi halifeleri tarafından da sürdürülmüştür. Mukaddes emanetlerin Osmanlı Devleti'ne geçişi Yavuz Sultan Selim Han'ın 1517 tarihinde Mısır'ı fethedip halife unvanını almasıyla başlamıştır ve 20. yüzyıl başlarına kadar devam etmiştir.

Halen Topkapı Sarayı Müzesi'nde muhafaza edilen, bizler için maddi ve manevi değeri büyük olan mukaddes emanetlerden esinlenerek, İstanbul'a getirilişlerinin 500'ncü yılında onları yâd etmek istedik.

Eserlerimizi hazırlarken değerlerimizin manevi üstünlüğünü korumaya özen gösterdik. Başta üstadımız Hattat Hasan Çelebi olmak üzere kendi sanat dallarının ustası sanatkârlarımız ile 40 parçadan oluşan bir koleksiyon hazırladık. Her bir sanatkârımız birikimi ve tecrübesiyle gönül aynasına yansıyanları harmanlayarak eserlerini icra ettiler.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek Mukaddes Emanetler Işığında Sergisi'nde eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak sanatçılarımız şöyle;

Hüsn-i Hat: Hasan Çelebi, Ferhat Kurlu, Faruk Dinçer Eratlı, Ayşegül Tekmen, Tezhib: Mamure Öz, Mustafa Çelebi, Serap Bostancı, Hacer Sönmez, Ebru: Hikmet Barutçugil, Alparslan Babaoğlu

Katı': Meryem Güney, Minyatür: Özcan Özcan, Gülçin Anmaç, Kalem İşi: Semih İrteş, Kaya Üçer

Sedef: Salih Balakbabalar, Cilt: Ali Kunduracıoğlu, Serra Güney, Mozaik: Meyçem Ezengin

7 Mayıs Pazar günü yapılacak Mukaddes Emanetler Sempozyumumuzda; Prof. Dr. Abdülhamit Tüfekçioğlu, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Önal, Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhiddin Serin, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Mustafa S. Küçükaşcı, Yrd. Doç.Dr. Mustafa Topatan, Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Dr. Nusret Gedik, Prof. Dr. Raşid Küçük, Prof. Dr. Selçuk Mülayim, Yrd. Doç. Dr. Selman Can, Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu, Dr. Tahir Güngör, Dr. Tayyar Altıkulaç, Prof Dr. Turan Koç, Doç. Dr. Uğur Demir Mukaddes emanetler konusundaki birikimlerini bizimle paylaşacaklar."

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında faaliyet gösteren Bahariye Sanat Atölyeleri, geçmişten günümüze ulaşan bu sanatlarımızı geleceğe taşıyan köprü olup, sanat atölyelerimizde usta çırak ilişkisiyle öğrenciler yetiştirerek sanatlarımızı asıllarına uygun olarak icra etme misyonunu üstlenen kurumlardandır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yavuz Sultan Selim Bahariye Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title