Haberler

Muğla: İşadamı Rahmi Koç, Merkez Bankası'nın Taşınması Tartışmalarını Değerlendirdi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Koç Holding'e ait Edwards isimli mağazanın açılışına katılan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, son günlerde siyaset ve finans çevreleri tarafından tartışılan Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Koç Holding'e ait Edwards isimli mağazanın açılışına katılan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, son günlerde siyaset ve finans çevreleri tarafından tartışılan Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rahmi Koç, ailesi ile birlikte çıktığı tekne gezisinin ardından, Netsel Marina'da bulunan Edwards isimli giyim mağazasının açılışını Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir ve marina ortağı Aziz Torun ile birlikte gerçekleştirdi. Mağazada alışveriş yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Rahmi Koç, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasının bir sorun oluşturmayacağını belirterek, "Bazı ülkeler merkez bankalarını başşehirde, merkezi hükümette tutuyorlar. Bazıları da hangi şehirde ekonominin ağırlığı varsa merkez bankasını oraya götürüyorlar. Dolayısıyla bizde ağırlık İstanbul'da ve buna hükümet karar verecek. Bugün artık komünikasyon o kadar ilerledi ki nereye taşırlarsa taşısınlar, merkez bankasının ağırlığı değişmez. Anında işleri yapabilir. Bilindiği gibi İş Bankası'nın merkezi Ankara'daydı. Ondan sonra bir müdür geldi dedi ki (Ankara'da artık o kadar hareket yok) ve merkezi İstanbul'a taşıdı. Belki de o müdür İstanbul'da oturmak istiyordu ondan öyle bir karar verdi. Gayet de iyi ettiler çünkü finansın merkezi İstanbul'dur. Bugünkü iletişim kolaylığı ile Merkez Bankası Ankara'da da İstanbul'da da olabilir, nerede olduğu fark etmez" dedi.

Bir gazetecinin hayatı boyunca yapmak isteyip de bir türlü yapamadığı şeyin ne olduğu yönündeki sorusuna ise Koç şöyle cevap verdi:

"Yapmak isteyip de yapamadığım o kadar çok şey var ki söyleyemem onu. Mesela bazı adamlar var işi gücü yok, sahillerde rahat bir mayosu var geziyor, yatıyor, kalkıyor. Hiçbir derdi yok, dünya umurunda değil. Sahilde iki de içki içiyor dünya onun oluyor. Öyle bir şey hoş olurdu diye düşünüyorum. Biz yapamadık. O tür insanlara imreniyorum. Henry Ford'a sormuşlar (Hayatta en çok neyi özlüyorsun?) diye, (Kapıyı kendim açmayı özlüyorum) demiş. Bu çok büyük bir laftır".

Marmaris'te ilginç bir sırrını da açıklayan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, yaptığı açılışlarda kestiği kurdelelerin bir parçasını uğur getirdiğine inandığı için sakladığını kaydederek, "Yaptığım her açılışta kestiğim kurdelenin bir parçasını uğur getirsin diye saklarım. Sakladığım kurdeleleri yan yana koyduğunuz zaman Boğaz Köprüsü'nü geçer" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title