Haberler

Muğla'da Köpek Katliamı

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Bir Köpek Zehirlenerek Ölürken, İki Köpek de Hayvan Barınağında Tedavi Altına Alındı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir köpek zehirlenerek ölürken, iki köpek de hayvan barınağında tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, dün ilçeye bağlı Gündoğan beldesinden zehirlendiği gerekçesi ile barınağa getirilen bir köpek öldü. Bugünde, beldenin Eski köy girişi olarak ifade edilen mevkii de yerde yatan ve titreyen iki köpek zehirlenmiş olabileceği düşünülerek Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirildi. Durumu daha ağır olan köpeklerden birine hemen serum takılarak midesi yıkandı. Diğer köpeğe de ilaç ve iğne tedavisi uygulanmaya başlandığını ifade eden barınakta görevli Veteriner Ali Tan Akyazı, "Bir tanesi çok ciddi. Kasılmalar ve diğer görülenler tarım ilacı ile zehirlenme tipi. Muhtemelen artık etlerin içerisine toz halde zirai ilaç katılmış. Sıvı halde katılınca genelde kusmaya neden oluyor. Artık zehirleyenlerde profesyonel. Basında çıkan haberler üzerine bir süredir bunları görmüyorduk. Fakat bu üzücü tabloları yine görmeye başladık" dedi. Bu arada zehirlendiği belirtilen iki köpeğin geçtiğimiz hafta, Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve Gündoğan belde belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmada, belediyede görevli veteriner hekiminde yardımı ile kısırlaştırılan köpekler arasında olduğu öğrenildi. Olaya tepki gösteren Akyazı "Bu münferit bir olay. Geçtiğimiz hafta Gündoğan beldesi ile kısırlaştırma konusunda ortak çalışma yapmıştık. İlaçları da Gündoğan belediyesi vermişti. Bütün aşılarını yapmıştık. Daha ameliyat yarası yeni. Köpek sevmeyen biri var" ifadelerini kullandı.

Köpekleri Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'na getiren Emekli Polis Memuru Osman Karaduman (65), köpeklerin annesinin 11 yavru doğurduğunu ve geçen sene de 4 tanesinin zehirlenerek öldürüldüğünü savundu. Öte yandan, tedavileri devam eden köpeklerden durumu hafif olanın taburcu olduğu öğrenilirken, diğer köpeğin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

(OU-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title