Haberler

Muğla Bodrum'da Eczacılık Yapan Gökçen Kabaş, Rallide Tarihe Geçti

Güncelleme:

Muğla'da eczacılık yapan Gökçen Kabaş, 1 hafta süren Transanatolia Rallisi'ni tamamlayan ilk kadın olarak tarihe adını yazdırdı.

Muğla Bodrum'da eczacılık yapan Gökçen Kabaş, 1 hafta süren Transanatolia Rallisi'ni tamamlayan ilk kadın olarak tarihe adını yazdırdı.

Motosiklet, quad, SSV ve otomobil kategorilerinde 35 araç ile toplam 42 yarışçının katıldığı ralli, bu yıl 8'inci kez düzenlendi. Katılımcılar, İzmir'den başlayıp Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Afyon, Uşak ve Manisa il sınırlarından geçerek İzmir Selçuk'taki tarihi Efes Antik Kenti'nde finişi gördü. 32 yaşındaki eczacı Gökçek Kabaş, 4 Ağustos'ta başlayıp 11 Ağustos'ta son bulan yarışta motosiklet kategorisinde 7 gün boyunca 3 bin kilometre sert ve sarp zeminleri aşarak finişe ulaştı.

"BÜYÜK HEDEFİME GİDEN BÜYÜK BİR ADIM ATTIM"

İtalya, İspanya, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile Türkiye'den 18 yarışçı arasında tek kadın olan Kabaş'ı finiş çizgisinde ailesi karşıladı. Transanatolia'ya katılıp tamamlayan ilk ve tek Türk kadını olmayı başaran Gökçen Kabaş, "Oldukça zor ve yıpratıcı bir 7 gün geçirdim. Yarışların ilk günü 13 saat boyunca motosikletimi kullanmaktan başka bir şey yapmadım. Öyle ki o 13 saatin toplamda yarım saati o da benzin ikmali için durduğumda dinlendim. Ama ilk günden sonra her gün daha da beni kendine çekti. Yarışla, motorumla ve yolu takip ettiğimiz yönlendirici ekipmanımla bütünleştim. Sonunda yarışı tamamlayarak büyük hedefime giden büyük bir adım attım" diye konuştu.

Muğla Bodrum'da Eczacılık Yapan Gökçen Kabaş, Rallide Tarihe Geçti

ŞİMDİKİ HEDEFİ DAKAR

Transanatolia'yı tamamlayan ilk kadın olan Gökçen Kabaş, hedefini dünyaca ünlü Dakar Rallisi'ne katılıp yine bir ilki başarmak olarak belirledi. Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk kadını olmayı planlayan Kabaş'a bu yolda ünlü yarışçı Juan Pedrero Garcia da destek verdi. Transanatolia Rallisi 'ni geçirdiği kaza sonrası tamamlayamayan Garcia, finiş sonrası Gökçen Kabaş'ın yanına gelerek, "Bu yarışı tamamlamak oldukça zordu ve sen bunu başardın. Dakar Rallisi'nde başarılı olmak konsantrasyon, azim ve kondisyon gerektiriyor. Sende bunların hepsi ile birlikte cesaret de var. Sakın hedefinden vazgeçme" dedi.

Muğla Bodrum'da Eczacılık Yapan Gökçen Kabaş, Rallide Tarihe Geçti

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

ahmet:

arkadas bizim hanımlarada arabada gıderken poşet uzatıyoruz mıdesı bulanıp kusuyor elın hanımıı rallıde derece yapmış. . .

13
4
yanıtYanıtla
zafer:

mide bulantısı araba kullanmayı bilmediğinden olabilir mi :D

3
0
yanıtYanıtla
kazasız kul olmaz ekbı:

tebrik ederim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title