Haberler

Mtp Cup Geliriyle Afrika'da Su Kuyusu Açılacak

Güncelleme:

Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası (MTB Cup) çerçevesinde her yıl Sakarya'da düzenlenecek turnuvalar sonunda elde edilen gelirle Afrika'da su kuyuları açılacak.

Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası (MTB Cup) çerçevesinde her yıl Sakarya'da düzenlenecek turnuvalar sonunda elde edilen gelirle Afrika'da su kuyuları açılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Sakarya İnsani Yardım Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, her yıl kentte düzenlenen turnuvalar sonunda elde edilen gelirle kuyular açılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Ormanpark'ta yapılan basın toplantısında, 2020'de kentte yapılacak Dağ Bisikleti Dünya Maraton Yarışları'nın, en önemli spor organizasyonları arasında yer almasının yanında üretmiş olduğu projelerle de dikkat çektiğini söyledi.

Dünya şampiyonasına kadar her yıl değişik temalarla Türkiye'ye ve dünyaya sosyal sorumluluk anlamında ciddi bir mesaj veren şampiyonanın 2017 yılında "Sağlıklı bir gelecek için pedal çevir" sloganı ile yapıldığını anımsatan Bayraktar, yarışların 2018 yılındaki temasının "Temiz bir dünya için pedal çevir" olacağını bildirdi.

Bayraktar, "Afrika'daki susuzluğa dikkat çekmek amacıyla Sakarya'da 2018-2019 yıllarında yapılacak şampiyonadan sonra 2020'deki dünya şampiyonasında da aynı etkinliği yaparak sadece ülkemizin değil dünyanın bu konuya dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da "Ticari ve sosyal sorumluluk anlamında bizim için çok önemli bir proje. İlimiz adına ülkemiz için tüm dünyada böyle bir projenin ses getireceğini düşünüyorum." dedi.

Sakarya İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın ise Afrika'nın en önemli sorunlarından olan su konusuna dikkatin çekilmesi için yapılan projenin değerli olduğunu kaydetti.

Açıklamaların ardından Bayraktar ve Kösemusul, Gana'da bu yıl içinde açılacak su kuyusu için 4 bin 500 dolarlık temsili çeki Aydın'a teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Aydın Mahmut Kösemusul Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title