Haberler

Mısır'da 36 Teröriste İdam Cezası Verildi

Güncelleme:

Mısır askeri mahkemesi, 2017'deki 46 kişinin öldüğü kilise bombalamaları nedeniyle 36 teröristi ölüm cezasına çarptırdı. Saldırıları DEAŞ üstlenmişti.

Mısır askeri mahkemesi, 2017'deki kilise bombalamaları yüzünden 36 teröristi ölüm cezasına çarptırdı.

KARAR ÖNCE MÜFTÜLÜĞE GÖNDERİLDİ

İskenderiye askeri mahkemesi, Nisan 2017'de İskenderiye ve Tanta'da bulunan iki kiliseye düzenlenen intihar saldırılarından dolayı hüküm giymiş olan 36 teröriste ölüm cezası verdi. Mahkeme, davayı Mısır yasalarına göre, 36 kişinin idam dosyalarını karara bağlanmadan önce müftülüğe gönderdi. Kararın temyize tabii olduğu bildirildi.

BİR DİZİ TERÖR SALDIRISINDAN DA HÜKÜM GİYDİLER

İddia makamı tarafından, yasa dışı örgüte üye olan sanıkların kanun ve anayasanın askıya alınmasını, devlet kurumlarının görevlerini yerine getirmelerini engellemek ve vatandaşların kişisel özgürlüğüne saldırmak için çağrıda bulundukları belirtildi. İddia makamı, sanıklardan üç tanesini, patlayıcı madde üretimi, silah kullanma ve eğitim kamplarındaki muharebe taktikleri gibi grup üyeleri eğitmekle suçladı. Sanıklar ayrıca, 2016 ve 2017 yıllarında sivillere ve polislere yönelik bir dizi terör saldırısından hüküm giymişti.

SALDIRILARI DEAŞ ÜSTLENMİŞTİ

İntihar bombacılarının Tanta'daki St George Kilisesi ve İskenderiye'deki St Mark's Katedrali'nde Nisan 2017'de gerçekleştirdikleri saldırıda 46 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Saldırıların sorumluluğunu DEAŞ üstlenmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (18)

yobaz yönetimlere hayır d:

keşke türkiyede idam olsada atatürk düşmanı kim varsa hepsi idam edilse ne kadar güzel olur belkide olur bu dedigim allah bilir herşeyi

11
16
yanıtYanıtla
Salih:

En büyük yobaz senin gibi düşünenlerdir hak edeni asmazdiniz senin gibi düşünmeyenleri asardınız

yanıt7
yanıt2
HIRBO:

BİZİM BURDA OLSA BESLERLER

12
2
yanıtYanıtla
kuzeyin yıldızı57:

adamlar acımıyor abi bizde senelerce ye iç yat koçum yapıyoruz

10
1
yanıtYanıtla
Dersimli hıdır62:

Darısı bizim ülkemize, asın gitsin vatan hainlerini.

8
0
yanıtYanıtla
elaziz:

diline kurban Hıdır

yanıt5
yanıt0
La gazetta della:

Amerikanin oyunu bunlar

5
3
yanıtYanıtla
ASLI:

KİLİSEYİ BOMBALAYANLARA İDAM VEREN VEREN MISIR, KENDİ HALKINI DARBE İLE YÖNETENLERE NEDEN BİŞEY YAPMIYOR. . .

6
0
yanıtYanıtla
BETÜL:

onu geçtim sisiye geçen oyda yüzde doksanlarda oy verdiler. . sisi tam bir şerefsiz ama gel gör ki halk seviyor, ilginç vallaha

yanıt4
yanıt0
BETÜL:

olabilir kardeşim, zorla oy alabilirler. çünkü yüzde 90 oy almak ciddi birşey

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title