Haberler

    Minik Kuşumuz Twitter 10 Yaşında!

    Günümüzde 300 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, bugün 10'uncu yaşını kutluyor.

    Günümüzde 300 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, bugün 10'uncu yaşını kutluyor.

    İnsanlara duygu ve düşüncelerini 140 karaktere sığdırmayı öğreten mikro blog sitesi ilk kez 21 Mart 2006 yılında Jack Dorsey tarafından hayata geçirildi. 2016 itibariyle sosyal paylaşım ağında, günde atılan Tweet sayısı 500 milyonu geçerken, paylaşımlar 250 milyar "beğeni" alıyor.

    Dün yeni yaşını son 10 yılın dünya çapında önemli anlarını anlatan bir videoyla paylaşan şirket, Sydney'den San Francisco'ya tüm ofislerinde yaş günü kutlamaları düzenledi. 2006 yılında kurucusu Jack Dorsey'in ilk tweetiyle başladığı 10 yıllık sosyal medya serüveni ilk kez 25 Nisan 2011 tarihinde Türkçe olarak kullanılabilir hale geldi. Toplumsal olaylardan, siyaset dünyasına, spordan, magazine geniş bir yelpazeyi içinde bulunduran Twitter, hayatımıza yeni tabirler ve kısaltmalar da getirdi. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz "hashtag" (etiket). Hashtag, tek bir tıkla bir konu hakkında tüm kullanıcıların attığı tweetleri görmek için kullanılıyor. O günden bugüne Twitter, küresel olaylarda toplumun nabzını ölçmek için kullanılan bir ölçek durumuna geldi. "#JeSuisCharlie", "#RefugeesWelcome" gibi ciddi konular dışında, "#OccupyWallStreet" ve "#HeForShe" gibi sosyal kampanyalarda da etkisini gösterdi.

    Twitter'ın sağladığı imkanlardan biri de dünyadaki herkesin düşüncelerini, yaşadıklarını yazarak paylaşabilmesi. İnsanlar, artık gazete, televizyon gibi yayın organlarından koparak Twitter aracılığıyla fikir ve görüşlerini paylaşmaya, eleştirilerde bulunmaya başladı. Twitter sayesinde sayılar kelimelerin yerini doldurur oldu. Bir insanın profili o kişi hakkında ciddi ipuçları içerirken, takipçi sayısı, beğeni sayısı ve yaptığı paylaşımlar, kişinin popülaritesini artırdı, hatta iş imkanlarının önünü açtı.

    En çok takip edilen kullanıcı: Katy Perry – 84.8 milyon takipçi

    En çok "retweet" edilen paylaşım: ABD'li komedyen Ellen DeGeneres'in Oscar töreninde ünlü isimlerle birlikte çektiği seflie, 3.3 milyon kullanıcıya ulaşarak, hem beğeni hem retweet rekorunu elinde tutuyor

    En çok tweet atan kullanıcı: @VENETHIS adlı kullanıcı, 37 milyon 771 bin tweetle rekor kırdı.

    En çok "mention" alan kişi: 950 milyon "mention"la ABD'li şarkıcı Justin Bieber

    En çok etiketlenen şehir: Sao Paulo / Brezilya

    En kısa zamanda en çok "retweet" alan olay: ABD'li aktör Leonardo DiCaprio'nun Oscar kazandığı an dakikada 440 bin tweet atıldı

    En kısa zamanda en çok tweet atılan olay: Brezilya'da oynanan 2014 Dünya Kupası da dakika başı en çok tweet atılan olay oldu.

    En çok kullanılan "hashtag" (etiket): #ff Friday Follow. Bu kısaltma takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi için sadece cuma günleri yapılır. Bugüne kadar 539 milyon kez kullanıldı.

    İlk kez 1 milyon sınırını geçen kullanıcı: Ashton Kutcher

    En çabuk 1 milyon kişiye ulaşan kullanıcı: Caityln Jenner

    En çok kullanılan emoji (gülen surat): Twitter'da en çok gülmekten gözlerinden yaş ægelmiş kişi emojisi kullanılıyor.

    Kaynak: Kadincaozel.com / Kadın

    San Francisco Jack Dorsey 21 Mart Twitter Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title