Haberler

Minik İlayda Yürüyebilmek İçin Başrol Oynayacak

Bursa'da, Doğuştan Omurilik Rahatsızlığı Yüzünden Belden Aşağısı Tutmayan 7 Yaşındaki Minel İlayda'nın Dramı Tiyatrocuları da Harekete Geçirdi.

Bursa'da, doğuştan omurilik rahatsızlığı yüzünden belden aşağısı tutmayan 7 yaşındaki Minel İlayda'nın dramı tiyatrocuları da harekete geçirdi. Minik kızın 50 bin YTL tutan ameliyat masraflarını karşılayabilmek için Tiyatro Ekspres Grubu tarafından "Acil Servis" isimli oyun sergilenecek. Gösterime girecek olan oyunda minik İlayda doktor rolüyle başrolde yer alacak.

Doktorların İlayda'ya yapılacak iki ameliyatın ardından protez desteğiyle de olsa yaşama şartlarının arttıralacağını belirttiğini söyleyen anne Serap Yapıcı, kızının durumunu öğrenen ''Tiyatro Ekspres Grubu''nun ameliyatların yaklaşık 50 bin YTL tutan masrafını karşılamak amacıyla harekete geçtiğini bildirdi. Anne Yapıcı "Tiyatro Ekspres Grubu, bizimle yakından ilgilendi. İlayda için "Acil Servis" adlı bir oyun sahneleyecekler. 6 Nisan'da sahnelenecek olan oyunda kızım İlayda doktor olmayı çok istediği için doktor olarak başrolde oynayacak" diye konuştu.

Bu arada ilk ameliyat için gün alındığını belirten Serap Yapıcı, "Kızım 9 Nisan'da Bursa Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat olacak" dedi. İlayda Yapıcı 9 Nisan sabahı Acıbadem Hastanesi beyin cerrahı Kaya Aksoy tarafından ameliyat edilecek. Yapılacak olan ilk ameliyatla minik İlayda'nın sırtındaki çıkıntı alınıp yapay omurga oluşturularak vücudu uzatılacak. Ameliyatın başarılı geçmesi durumunda kısa süre sonra yapılacak olan 2. ameliyatla İlayda'ya kalça kısmından başlayan protez bacak takılacak. 6 Nisan akşamı gösterime girecek olan Acil Servis isimli oyunda minik İlayda'nın doktor rolü alacağını belirten Tiyatro Ekspes basın sözcüsü Şerafettin Torun, "İlayda'nın haberlerini TV kanallarında izlediğimizde çok duygulandık ve onu yürütebilmek için böyle bir mücadeleye başladık. İlayda henüz 7 yaşında olmasına rağmen çok zeki bir çocuk, tek hayali var o da doktor olmak. Onun bu hayalini gerçekleştirmek amacıyla doktor tiplemesiyle başrol oyunculuğunu verdik. 6 Nisan akşamı 18.30'da eğitim araçları salonunda gösterime girecek oyuna bütün Bursalılar'ı bekliyoruz. Sponsor bulunmasa bile gerekirse il il gezer para toplarız" dedi.

Öte yandan İlayda'nın 10 gün önce sertifikası bulunmadığı gerekçesiyle işten çıkarıldığı babası Yavuz Yapıcı ise Osmangazi Belediyesi tarafından söz verilen akülü tekerlekli sandalyenin verilmediğini belirterek, "Kızım bu yaşına kadar annesinin kucağında okula gidip geldi. Herkes bir şeyler söyledi. Sürekli bir şeyler vaat ettiler. Ama söylenenler sadece lafta kaldı. Tam ümidimiz tükendi derken bu tiyatro grubuyla karşılaştık. Şimdi ailecek İlaydayı yürütmek için seferber olduk, çok mutluyuz" diye konuştu.

(UU-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title