Haberler

Migros ve P&g Projesi 5. Yılında 2 Bin 500 Zihinsel Engelliye Ulaşacak

Procter&gamble (P&g) ve Migros'un Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Başlattıkları Proje, Beşinci Yılına Giriyor.

Procter&Gamble (P&G) ve Migros'un Özel Olimpiyatlar Türkiye ile başlattıkları proje, beşinci yılına giriyor.

Zihinsel engellileri spora kazandırmak amacıyla hazırlanan yeni kampanya, bu yıl 10 Nisan-4 Haziran 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek. Migros mağazalarında satılacak P&G ürünlerinden elde edilecek gelirin bir bölümü zihinsel engelli sporcuların yetiştirilmesine aktarılacak.

Geçtiğimiz 4 yılda 2 bin zihinsel engelli sporcuya ulaşan kampanya, bu yıl 500 zihinsel engellinin daha spora kazandırılmasını hedefliyor. "Siz olmadan bir eksik, desteğinizle bir fazlayız" sloganıyla yola çıkan kampanyayı bugüne kadar yüz binlerce tüketici destekledi. Bu yıl da Migros mağazalarından Ace, Alo, Ariel, Blendax, Discreet, Duracell, Gillette, Head & Shoulders, İpana, Koleston, Mr. Proper, New Wave, Oral-B, Orkid, Pantene, Prima, Pringles, Rejoice ve Wella ürünlerini tercih eden tüketicilerin engelli sporculara desteği sağlanacak.

Migros ve P&G, 4 yıldır destekleriyle yetişen sporcuları, uluslararası müsabakalara katılımda da yalnız bırakmıyor. Zihinsel engelli sporcular 2006 yılında Belçika'nın Antwerp şehrinde düzenlenen Belçika Uluslararası Özel Olimpiyat Oyunlarında 4'ü altın olmak üzere toplam 9 madalya ile yurda döndü. Geçtiğimiz yıl Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen "Avrupa Futbol Turnuvası"nda ise gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattılar.

Zihinsel engelli sporcuları motive etmek için bugüne kadar Tümer Metin, İbrahim Toraman, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, Hakan Demirel, Damir Mrsiç, Zeki Gülay, Erdal Bibo, Hüseyin Koç ve Ali Çayır gibi duyarlı sporcular projeye destek verdi.

(CY-CY-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title