Haberler

Migros'un Yüzde 50.8'i 1.9 Milyar YTL'ye Satıldı

Koç Holding'e Ait Perakende Zinciri Migros'un Yüzde 50.8 Oranındaki Hissesi, Londra Merkezli Bc Partners'e 1.977 Milyar YTL'ye Satıldı.

Koç Holding'e ait perakende zinciri Migros'un yüzde 50.8 oranındaki hissesi, Londra merkezli BC Partners'e 1.977 milyar YTL'ye satıldı.

Koç Holding'ten yapılan açıklamada, Migros'un BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A'ye veya alıcının hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını müteakip bildireceği şirket veya şahıslara satılmasının kabulüne karar verildiği bildirildi. Açıklamada fiyatın fiyatın pazarlık usulü ile tespit edildiği kaydedildi.

Hisse devrinin ardından alıcının şirket azınlık hissedarlarına çağrıda bulunacağı öğrenildi. Bu arada edinilen bilgilere göre, söz konusu hisse devrinin Rekabet Kurulu izninin alınması ve şirketin iştiraklerinden çoğunluk hissesine sahip olduğu Şok Marketler Ticaret A.Ş. ve Sanal Merkez T.A.Ş'nin Koç Grubunun elinde bulunan azınlık hisselerinin şirkete devredilmesi hisse devir sözleşmesindeki ön şartların gerçekleşmesine bağlı olacak. Yine aynı şekilde şirketin iştiraklerinden azınlık hissesine sahip olduğu dört şirketteki paylarının şirket tarafından Koç Grubuna devredilmesi de ön şartların hayata geçirilmesine bağlı olacak.

Dünya çapında 65 firmaya yaptığı yatırımların toplam değeri yaklaşık 49 milyar euroyu bulan BC Partners, 1986 yılında kuruldu ve şu ana kadar ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkelerine yatırım yaptı. Isıtma ürünleri üreticisi Baymak'ın ortağı olan İngiliz BC Partners'in kontrolünde olan Moonlight Capital, 11 milyar euroluk sermayesi bulunan BC Partners'in iştiraklerinden biri olarak tanınıyor. Fon girişim firmalarının lideri olan BC Partners, son 20 yılda hisse senedi satış pazarının büyümesinde aktif rol oynadı. (ANKA)

(AD/YLD/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title