Haberler

MHP Yüzde 26 CHP Yüzde 10 Fire Verir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün aldığı anketin MHP'nin yüzde 26'lık kesminin, CHP'nin de yüzde 10'dan fazla kesminin referandumda 'evet' diyeceğini gösterdiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün aldığı anketin MHP'nin yüzde 26'lık kesminin, CHP'nin de yüzde 10'dan fazla kesminin referandumda 'evet' diyeceğini gösterdiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandum gezisi kapsamında Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde Seyit Harun Bulvarı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, cumhurbaşkanını seçememeleri için her türlü hokkabazlığın yapıldığını savunarak, cumhurbaşkanını halkın seçmesi için referanduma giderek Anayasa değişikliği yaptıklarını hatırlattı. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlarsanız sadece bu konu ile ilgili önümüze geçmediler. 27 Nisan'da ilk toplantıyı yaptığımızda. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, gece yarısı , bildiri mi dir, muhtıra mı dır, neüdüğü belirsiz bir yazıyı internet sitesine koydular. Bize şunu söylüyorlardı. Bundan evvelkiler, biz ne dersek onu yapıyordu. Size Türkçe mealini anlatıyorum, bu bildirinin, muhtıranın meali şuydu, eskiden biz höt dedik mi, şapkasaını alıp kaçarlardı. Kaşımızı bir kaldırdı mı yukarı, ödleri patlardı. Yeter artık dediğimiz de, hükümetler istifa eder ki, bunlarda fazla oluyor canım, 2 tane seçim kazandılar, üstüne üstelik AK Parti, Cumhurbaşkanı seçecek. Üstelik Cumharbaşkanı seçecekleri bu adamın hamının da başı örtülü olmaz dediler. Bugüne kadar buna benzer sözlerin karşılığı Demirel'in yaptığı gibi şapkayı alıp kaçmak, bir başkasının baş üstüne dediği bu sözü söyleyenleri temanna çakmak. Ak parti öyle yapmadı. Gece 23.45 kondu, sabah 8'de cevabını aldılar. Biz halkın seçtiği hükümetiz. Gücümüz halktan geliyor. Haktan ve halktan geliyor. Senin bu söylediğinizi aynen size iade ediyoruz. Biz burdayız ve hiçbir yere gitmiyoruz."

Bülent Arınç, siyasetin hizmet yarışı olduğunu, küfür yarışı olmadığını belirterek, bugünün Başbakan'ının 7.5 yıldır başbakanlık yaptığını ve 6 ay çöpü alınmayan kokmuş İstanbul'u cennet bahçesi haline getiren bir belediye başkanının, Türkiye'nin 7.5 yıldırda başbakanlığı bırakmadığnı söyledi.

Bülent Arınç, referandumda 'evet' oyunun çok yüksek çıkacağını ve hiç endişelerinin olmadığını ifade etti.

29 gün sonra sandığın milletin önünde olacağını hatırlatan Arınç, "Biz şuna inanıyoruz. Egemenlik, kayıtsız, şartsızı milletindir. Bunu herkes bilir ve söyler, ama bir kısmı inanmaz. İçinden derki, bu çapulçularla, bu köyden gelenlerle memleket yönetilmez, onların aklı ermez, bizim aklımız erer diyorladı. Biz ne dersek, o olur diyorlar. Taa tek partili dönemlerde yaptıkları gibi 50 sene önce devlet adına baskıyla, zülumle, milettın sırtlarına binerek, alay ederek, bugünü kadar gelmiştir ve hala o günleri umut edenler, millete güvenemiyorlar. Biz egemenlik, milletin sözüne güveniyoruz. Sandığı sizin önünüze getirdik. Sandıkla, sezimle iktidar ve Anayasa değişir. Sandıkla, entrikasız, kansız, cuntasız, darbesiz, hükümetler değişmeli ve demokrasinin 'A'sı da 'B' si de bu." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Hayırda, hayır var, diyor. Geç onu, biz onu başka şeyler için söylüyoruz. Kahve içmişte, kahvenin rengi kahverengiymişte, kahvenin hatırına, kahverengine başacakmışsnınız. Kocaman, kocaman adamlar söylüyor bunları, gülermisiniz, ağlarmısınız. Bir başka neden de Seydişehir'in leblebisi yokmuş, Malatya'nın kayısısı yokmuş, Giresu'nun fındığından bahsetmiyormuş, Anayasa değişikliği. B kadar gariplik,saçmalık olabilir mi? Anayasa temel haklar ve ödevleri koruyor. Sizi, bireyi, devlet karşısında güçlü yapıyor Anayasa. Fasulye ile bilmem ne ile Anayasının içini doldurmak mümkün değil. Buna siyasette demogaji derler. Milleti böyle ufak, tefek şeylerle aldatmayı düşünoylar. Bir başkasına bakarsınız, Türkiye bölünecekmiş ve parçalanacakmış. Bunu söyleyen doğru mu söylüyor. Hayır. Bu Anayasa, temel bir belgedir"

Bülent Arınç, bugüne kadar 1921 ve 1924 Anayası'nın mecliste çıktığını belirterek, "Bundan önceki iki Anayasa'yı Atatürk yaptı. Sonra ki iki Anyasa'yı darbeciler yaptı. Utanmıyormuyuz hala, darbe Anayasıyla Türkiye'nin yönetilmesinden hicap duymuyormuyuz." dedi.

1982 Anayası'sının 60'dan fazla maddesinin değiştiğini 26 maddesi daha değişirse yarısından fazlasının değişeceğini belirten Arınç, "Yarısından fazlası atılmış bi Anayası, bir kenara atıpta yerine, sivil, demokrat Anayasa yapmamız gerekmez mi ? Değişir ama, önce Anayasa Mahkemesi, sonra mecliste partiler engelliyor, o yüzden tamamını değiştiremedik." dedi.

Bugüne kadar 60 hükümetin görev yaptığını ifade eden Bülent Arınç, "80 yılda gelen hükümetlerin ömrü ortalama 1 yıl 3 ay. 80'i 60'a böldüğümüzde bu sonuç çıkıyor. 7.5 yıldır biz varız. Biz de bir geldik gitmiyoruz, millet bir getirdi bizi, topla tüfekle götüremiyorlar."şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, Türkiye'de çıkan pek çok belgeden herkesin fişlendiğini ama artık kimsenin fişlenmeyeceğini söyledi. Arınç, "12 Eylül darbesini, Anayasa'dan kazıyoruz. Onları koruyan hükümetlerin hiçbiri kalmadı."dedi.

Bülent Arınç, referandum oylamasıyla ilgili aldığı son anketi de açıkladı. Arınç, " Dün aldığım bir anketi sizlere açıklayayım. Elimdeki son anket, MHP tabınından yüzde 26'lık bir kesimin 'evet' oyu vereceğini, CHP'nin yüzde 10'dan fazla kesminin 'evet' oyu vereceğini gösteriyor."dedi. Bunlar arasında söyleyenlerinde söylemeyenlerinde olduğunu MHP'li ve CHP'li 'evetçi' başkanlar hakkında neler yapıldığını kamuoyu tarafından bilindiğini ifade eden Arınç, MHP'nin yüzde 50'den fazlasının, evet diyeceğine inandığını söyledi.

Mehmet Kayhan YILDIZ - Taner ORAL - Ali SAYLAM / SEYDİŞEHİR / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title