Haberler

MHP'li Akçay, "Hâl Kayıt Sistemi" Sorunlarına El Attı

5957 Sayılı Kanun ile Manisa'da tarım ürünleri üreten ve bunun ticaretini yapan yaklaşık 100 bin kişi ve işletmenin hal kayıt sistemine kayıt yaptırmak zorunda olduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Hal kayıt sistemiyle ilgili"...

5957 Sayılı Kanun ile Manisa'da tarım ürünleri üreten ve bunun ticaretini yapan yaklaşık 100 bin kişi ve işletmenin hal kayıt sistemine kayıt yaptırmak zorunda olduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Hal kayıt sistemiyle ilgili işlemler Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü vasıtasıyla yapılmaktadır. Ancak Manisa'ya Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü kurulmadığı için hal kayıt sistemiyle ilgili bu işlemler Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü'nün bu talebi karşılaması mümkün değildir. Dolayısıyla bu yetki diğer kurumlara dağıtılarak Manisalı vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir" dedi.

Sorunla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Akçay, şu soruları yöneltti: "Ülkemizde hal kayıt sistemine başvuru yapması düşünülen kişi veya işletme sayısı ne kadardır? Buna yönelik Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmış mıdır? Hal kayıt sistemine şu ana kadar başvuru yapan kişi veya işletme sayısı ne kadardır? Hal kayıt sistemine en fazla başvurunun olması beklenen ilk 10 il hangisidir? Bu illerde yapılması düşünülen başvuru sayıları nedir?

Bu illerde şu ana kadar kaç başvuru olmuştur? Manisa Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü ne zaman açılacaktır? Hal kayıt sistemine girişin yoğun olduğu Manisa gibi illerde yoğunluk sebebiyle bu güne kadar yaşanan ve bundan sonra yaşanabilecek olan problemler için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Manisa'da hal kayıt sistemine kayıt yaptırması beklenen kişi ve işletme sayısının 100 bin civarında olacağı tahmin edilmektedir. Dolayısıyla bu talebi Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün tek başına karşılayabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Hal kayıt sistemine girişin yoğun olduğu illerde bu talebi karşılama konusunda başka kurumları da yetkilendirmeyi düşünüyor musunuz? Hal kayıt sistemine başvuruların yoğun olduğu illerde mevcut sisteme giriş ile ilgili işlemler konusunda Ticaret ve Sanayi Odalarına, meyve ve sebze üreticileri birlik ve odalarına, Ziraat Odalarına, Belediyelere ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe Müdürlüklerine de yetki vermeyi düşünüyor musunuz?"

(VS-ERG-

27.04.2012 21: 27: 11

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Akçay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title