Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün özellikle terör sorunu karşısında teröre bir siyasi çözüm bulma gayretleriyle devletimizin ve milletimizin milli devlet esasını, üniter devlet esasını, adını ve dilini değiştirmeye yönelik bir takım"...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün özellikle terör sorunu karşısında teröre bir siyasi çözüm bulma gayretleriyle devletimizin ve milletimizin milli devlet esasını, üniter devlet esasını, adını ve dilini değiştirmeye yönelik bir takım çözümler aslında hepimizin çözülmesi demektir. Allah korusun" dedi.

Lapseki Belediyesi'ni ziyaret eden Vural, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ekim, geçtiğimiz yıllarda bastırdıkları üzerinde "Uçan at" simgesi bulunan ilçenin eski adı olan "Lamsokos parası"nı Vural'a hediye etti.

Vural, burada yaptığı açıklamada, çözüm sürecine ilişkin, "Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinden taviz verilme sürecine 'dur' deyin" dedi.

Bu meselenin bir parti meselesi olmadığını belirten Vural, "Onun için hepimizi adımıza, ailemize, cumhuriyetimize ve irademize sahip çıkmaya, bunu parçalamak, bölmek, ayrıştırmak, çatıştırmak isteyenlere karşı dik durmaya davet ediyorum. Bugün burada 'Çanakkale Geçilmez' diyerek tarih yazmış bu kutsal topraklarda, bu mübarek yörelerde, diyorum ki; bütün bunları yapmak isteyenlere karşı 'dur' demenin vakti gelmiştir" diye konuştu.

Oktay Vural, daha sonra, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyasal İlişkiler Topluluğu'nca düzenlenen

"Farklı Bakış Açısıyla Türkiye" konulu konferansa katıldı. Vural burada yaptığı konuşmada, terör konusunda siyasi çözümler üretildiğini söyledi.

Bunun için atılacak adımlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Vural,

"Bugün siyasal çözüm adı altında, etnik kimliklere göre devletin gücünün paylaşılması gibi modeller ve Türkiye'de bir sorunu çözmek için Türkiye'nin çözülmesini isteyen güçlerin; şu coğrafyamıza bakın, Büyük Orta Doğu Projesine bakın, neler yapmak istediğini, nereye varmak istediğini görmemiz gerekiyor. Bugün özellikle terör sorunu karşısında teröre bir siyasi çözüm bulma gayretleriyle devletimizin ve milletimizin milli devlet esasını, üniter devlet esasını, adını ve dilini değiştirmeye yönelik bir takım çözümler aslında hepimizin çözülmesi demektir. Allah korusun" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan olayları hatırlatan Vural, şöyle devam etti:

"Yakın coğrafyamıza bakın, bir Suriye'ye bakın. Etnik ve mezheplere dayalı güç paylaşımının aynı noktalara doğru gittiğini hep birlikte idrak etmemiz lazım. Bu kadar senedir Türkiye'de bir terör olmasına rağmen Allah'a hamdolsun ki Kürt kökenli insanlarımızla diğer insanlarımız arasında çatışmanın hiçbir zaman toplum içerisinde yerleşmediğini görüyorum. Bu Türk milletinin büyüklüğünü gösteriyor. Bu tuzağa düşmediğini gösteriyor. Ama bunu siyasal olarak gerçekleştirmeye başladığımız zaman benim egemenliğim bana, benim kültürüm bana, benim yörem bana dediğiniz zaman Allah korusun sıkıntılar başlar. O bakımdan bugünkü gelişmeler içerisinde terörün oluşturduğu, terörle mücadele adı altında siyasal çözüm bulma arayışlarının Türkiye'yi bir paradoksa düşürdüğünü görüyorum. Terörizm bunun için çalışıyor. Siz bir terörün sebebi vardır diyerek, bu sebepleri meşrulaştırmaya çalışırsanız terör bir araç olarak bu sebebe ulaşma noktasında gücünü kullanmaya başlar. Gücünü kullanmaya başladıktan sonra zaten terörün tuzağına düşmüş olursunuz. Ne yapalım çözülmüyor, başka çözüm yolu yok diyerek terörün çalışmasını sağlarsınız."

Konuşmanın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Oktay Vural, daha sonra partisinin Biga ilçe temsilciliğini ziyaret etti.

Muhabir: Ercan Özçetin - Serten Akkaya / Burak Akay

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Gani Mehmet Ekim Oktay Vural Lapseki Biga Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title