Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, "Habur Sınır Kapısı'na PKK militanları sanki bir kahraman edasıyla girmeselerdi, bu hadiselerin hiçbiri olmayacaktı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, " Habur Sınır Kapısı'na PKK militanları sanki bir kahraman edasıyla girmeselerdi, bu hadiselerin hiçbiri olmayacaktı" dedi.

Doğru, Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çektek'i ziyaret etti. Çeltek'ten kentteki tarım ve hayvancılığın sorunlarına ilişkin bilgi alan Doğru, amaçlarının bütün sivil toplum kuruluşlarını, üreticileri, çiftçileri ziyaret ederek onların sorunları öğrenmek olduğunu vurguladı.

Bunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacaklarını dile getiren Doğru, Tokat'ın durumuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Bir gazetecinin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın terörle mücadeleye ilişkin sözlerini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Doğru, "Terörle mücadelede devlet elinden gelen şeyleri yapmaya çalışıyor ama terörle mücadele edilememiştir. Ülkemizde Kürt sorunu yoktur. Ülkemizde etnik bir hadise vardır. Türkiye'de bölücülük hadisesi vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Milletini parçalamak isteyenlerin oyunlar içerisinde olduğunu belirten Doğru, şunları kaydetti:

"Türk milletini bölmek ve parçalamak isteyen gruplar Türk milletini zayıf düşürmeye çalışan, küçük düşürmeye çalışan, bölmek ve parçalamak isteyen oyunlar içerisindedirler. Hem Türkiye'nin içinde oyunlar vardır hem de Türkiye'nin dışında oyunlar vardır. Türk devletinin güçlü olmasını istemiyorlar. Türk devletinin güçlü olması demek Ortadoğuda, Balkanlarda, Orta Asyada çok farklı bir şekilde Türkiye'nin gücünü ortaya koyması demek olduğu için dengeleyici unsurlar oluşturan ortamlar yaratır. Şu anda Türkiye'nin önü kesilmek isteniyor. Sayın Beşir Atalay yanlış yapıyor. Kürt açılımı adı altında bir açılım başlattılar. Kürt açılımının nereye gelmiş olduğunu şimdi görmekteyiz. Habur sınır kapısına PKK militanları sanki bir kahraman edasıyla girmeselerdi, şu andaki bu hadiselerin hiçbiri olmayacaktı."

Doğru, Atalay ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savundu.

Muhabir: Zehra Aydın / Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun - TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Habur Sınır Kapısı Türkiye Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title