Haberler

MHP: "AKP'nin İhracat Dediği Rakamların Yüzde 55.5'i Hayali"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, AKP İktidarının, İhracat Rakamlarıyla İlgili Türk Halkına Doğruları Söylemediğini Savunarak, Yapılan İncelemede İhracat Diye Görünen Rakamların Yüzde 55.5'inin Hayali Olduğunun Ortaya Çıktığını Kaydetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, AKP iktidarının, ihracat rakamlarıyla ilgili Türk halkına doğruları söylemediğini savunarak, yapılan incelemede ihracat diye görünen rakamların yüzde 55.5'inin hayali olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, yazılı açıklamasında AKP iktidarının Türk halkına karşı doğruları söylemediğini belirterek, özellikle ihracat konusundaki ifade edilen rakamların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Başbakan ve bakanların doğruları söylemeyerek Türk halkına karşı saygısızlık yaptıklarını ifade eden Şandır, "Bugün yapılan ihracatın içerisinde yüzde 68 oranında ithalat ürün bulunmaktadır. Türkiye'de ihracatı besleyen sektörler, KOBİ'ler hızla üretimden çekilirken, artık Türkiye başkalarının malını ambalajlayarak ihracata göndermektedir" dedi.

Geçen yıl 85.5 milyar dolar olarak açıklanan ihracat dosyalarının mali gelirler kontrolörlerince incelendiğini hatırlatan Şandır, yapılan incelemede ihracat diye görünen rakamların yüzde 55.5'inin hayali olduğunun ortaya çıktığını, usulsüzlükler yapıldığının tespit edildiğini ve bunların büyük kısmının da mahkemeye intikal ettiğini bildirdi. Özellikle dahilde işleme rejimi kapsamında bugün ihracat diye ifade edilen rakamların, daha çok ara malların ithalatının işlenerek yurt dışına gönderildiği veya yurt içinde değerlendirildiği şeklinde yapıldığının ortaya çıktığına değinen Şandır, açıklanan büyüme rakamlarının da yanlış olduğunu ifade etti. Şandır şöyle devam etti:

"2002'de büyüme oranı yüzde 7.9 iken, bugün yüzde 6 düzeyine düşmüştür. AK Parti Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılasının (GSMH) 399.7 milyar dolar olduğunu iddia etmektedir. Bu rakam 2007 yılı kuru üzerinden yapılmış bir hesaptır. 2002 yılı ile mukayese ettiğimizde, 2002 yılının kuru ile hesaplandığında GSMH 253.4 milyar dolara düşmektedir. Fert başına düşen GSMH'de de aynı yanıltma yapılmaktadır. AK partiye göre 2006 yılı sonuna göre fert başına düşen GSMH'mız 5 bin 477 dolardır. Fert başına düşen GSMH'nin 2 bin 598 dolar olduğu 2002 yılı ile mukayese edildiğinde o döneme ait döviz kuru ile hesaplarsak AK Parti'nin iddia ettiği gibi 5 bin 477 dolar değil 3 bin 286 dolardır. MHP'nin de ortağı olduğu 57'nci Hükümet Ak Parti'ye düşen bir enflasyon devretmiştir. Ama bugün enflasyon yükselmektedir. Enflasyon 2007 yılı nisan ayı sonu itibari ile 10.72'ye çıkmıştır. Bu rakam 7.72'den buralara gelmiştir. Türkiye'de enflasyon yükselmektedir."

"BORÇ STOKU HIZLA YÜKSELİYOR"

Türkiye'nin iç ve dış borç stokunun hızla yükseldiğini, 2002 yılında 220.9 milyar dolar olan iç ve dış borcu miktarının 2007 yılı nisan ayı itibari ile 402.1 milyar dolara ulaştığını işaret eden Şandır, 2002'de doğan bir bebeğin 3 1187 dolar borcu olurken, bugün bu borç mart ayına göre 5 bin 443 dolara çıktığını kaydetti. "Özel sektör de hızla borçlanmaktadır. 2002 yılı sonu itibari ile özel sektörün 44.1 milyar dolar borcu varken, bugün 121.2 milyar dolara çıktı. Vatandaşlarımızın halkımızın bankalara olan borcu 2002 yılında 6.5 milyar dolarken bugün yaklaşık 75 milyar dolara ulaştı. Kamunun, özel sektörün ve vatandaşın borcu her geçen gün artmaktadır. Türkiye hızla bir borç batağına sürüklenmektedir. İhracat patladı diyorlar. Ama dış ticaret açığımız 2007 Temmuz ayı sonu itibari ile 55 milyar dolardır. AK partinin yönettiği 4,5 yılda Türkiye'de 133 milyar dolar dış ticaret açığı verilmiştir" diye konuşan Şandır, Türkiye'nin hızla ithalatçı ülke haline getirildiğini belirtti.

Şandır, "2002 yılında 36.1 milyar dolar ihracat, 51.6 milyar dolar ithalatımız vardı. 2006 yılı sonu itibari ile 85.5 milyar dolar ithalatımız 138.3 milyar dolara ulaştı. Bu 138.3 milyar doların yüzde 72'si ise ara malların ithalatı, yani Türkiye'nin sanayicisinin, KOBİ'lerin üretmesi gereken ara mallardır" dedi.

"TÜRKİYE HIZLA YABANCILAŞTI"

AKP döneminde Türkiye hızla yabancılaştırıldığını dile getiren savunan Şandır, AKP iktidarı döneminde bankaların yüz de 40'ının, sigortacılık sektörünün yüzde 70'inin ve İMKB'deki hisse senetlerinin yüzde 75'inin yabancıların eline geçtiğini bildirdi. Bugün piyasayı çeviren sıcak paranın 83 milyar dolarlık kısmı yabancılara ait olduğunu açıklayan Şandır, "Düşük kur yüksek faiz ödenerek Türkiye'nin içi boşaltılmaktadır. Sıcak para yabancıya ait olan ve kontrol altına alınamayan bu sıcak para 4.5 yılda devlet tahvillerinde işlem yaparak yüzde 141.4 oranında kazanç elde etmiştir. Türkiye bu dönemde 184.2 milyar dolar faiz ödemiştir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title