Haberler

Mezun Olamayanlar İkinci Dönem Başındaki Sorumluluk Sınavına Girebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Daha Önceki Öğretim Yıllarında Mezun Olamayıp Beklemeli Durumda Olan ve Sınav Hakkı Bulunan Son Sınıf Öğrencilerine de İkinci Dönemin İlk Haftasında Yapılacak Sorumluluk Sınavlarına Girme Hakkı Tanıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı, mezun olamayıp beklemeli durumda olan ve sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerine ikinci dönemin ilk haftasında yapılması öngörülen sorumluluk sınavlarına girme hakkı verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Müsteşar Vekili Necat Birinci imzasıyla "Sorumluluk Sınavları" konulu bir genelge yayınladı. Yönetmelik değişikliğiyle ikinci dönemin ilk haftasında da sorumluluk sınavı yapılmasının öngörüldüğü anımsatılan genelgede, bu sınava 2004-2005 öğretim yılında hazırlık sınıflarından sorumlu geçen öğrenciler sınava girme hakları bitinceye kadar sorumlu oldukları hazırlık sınıfı dersleri için girebilecekler. Daha önceki öğretim yıllarında mezun olamayıp beklemeli durumda olan ve sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerinin de sorumlu oldukları ders veya dersler için sınava girme hakkı veren genelge kapsamında ikinci dönemin ilk haftasında gerçekleştirilecek sorumluluk sınavına girebilecek diğer öğrenciler şöyle:

"-2006-2007 öğretim yılında 11 ve 12. sınıfa devam eden öğrencilerden alt sınıflarda sorumlu ders veya dersleri bulunanlar bu ders veya derslerden,

-2006-2007 öğretim yılında üç yıllık sisteme tabi olarak ayrı sınıf oluşturulan 10 uncu sınıf öğrencileri alt sınıfta sorumlu oldukları ders veya derslerden,

-Üç yıllık sisteme tabi olmalarına rağmen ayrı sınıf oluşturulamadığından dört yıllık sisteme tabi olan 10'uncu sınıf öğrencileri 9'uncu sınıfta sorumlu oldukları ders veya derslerden."

Genelgede ayrıca yeni ders yılının başlamasından bir hafta önce bitecek şekilde yapılacak olan ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarına, sınav hakkı bulunan öğrenciler ile birlikte 2006-2007 öğretim yılında öğrenim gören tüm öğrencilerin de girebileceği kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title