Haberler

" Mevlana Müzesi Yoksullara Kapandı"

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Malkoç, Mevlana Müzesi Giriş Ücretine Yapılan Zamla Müzenin Yoksullra Kapandığını İleri Sürerek,"1 Ytl'den 5 Ytl'ye Çıkan Müze Giriş Fiyatları Derhal Düşürülmelidir" Dedi.

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Malkoç, Mevlana Müzesi giriş ücretinin 1 YTL'den 5 YTL'ye çıkarılmasıyla birlikte müzenin yoksulara kapandığını ileri sürdü. Malkoç, "Siyasi iktidarın enflasyon zam paradoksunun son örneği Mevlana müzesi olmuştur. 1 YTL'den 5 YTL'ye çıkan müze giriş fiyatları derhal düşürülmelidir" dedi.

Malkoç yaptıı açıklamada bir aşk ve sevgi ocağı olan Mevlana Müzesi ve Mevlana Felsefesi'nin bir kazanç kapısına dönüştürüldüğünü ileri sürdü. Malkoç, "Enflasyon bu denli gerilerken aynı sürede Mevlana Müzesi'nin giriş ücretleri yüzde 500 zam yapılarak 1 YTL'den 5 YTL'ye çıkartılmıştır. Öğrenci sivil ayrımı kaldırılmıştır" dedi.

Malkoç, "ayda bir gün ücretsiz" savunmasına karşın birkaç haftadır Tüketiciler Birliği'ni arayan yüzlerce tüketicinin, Kültür Bakanlığının Mevlana'nın, "Gel, ne olursan ol yine gel, bin kere tövbeni bozmuş olsan bile..." sözünü "Gel ama paran varsa gel. Paran yoksa hiç gelme, burası parasızların dergahı değil, burası fakir fukaraya göre değil, burası ümitsizlik dergahı değil, zenginlerin eğlence mekanıdır" şeklinde değiştirdiğini ifade ettiklerini savundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title