Haberler

Mersin Mermer İhracatında da İddialı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mermer ocağı- Mermer işleme atolyeleri - Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer fabrikası işletmeciliği yapan Murat Demir- Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar Mersin mermer ihracatında da iddialı- Sebze ve meyve üreticisi Silifke ilçesinde üretimi yapılan bej mermeri Uzakdoğu ve Arap ülkelerinin ilgisiyle karşılaşıyor- Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kaynar: -"Silifke bej mermeri olarak dünya literatüründe yerimizi almış bulunmaktayız" Türkiye'de sebze ve meyve yetiştiriciliğiyle öne çıkan Mersin'in Silifke ilçesi, Uzakdoğu ve Arap ülkelerine mermer ihracatıyla da adından söz ettiriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mermer ocağı- Mermer işleme atolyeleri - Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer fabrikası işletmeciliği yapan Murat Demir- Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar Mersin mermer ihracatında da iddialı- Sebze ve meyve üreticisi Silifke ilçesinde üretimi yapılan bej mermeri Uzakdoğu ve Arap ülkelerinin ilgisiyle karşılaşıyor- Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kaynar: -"Silifke bej mermeri olarak dünya literatüründe yerimizi almış bulunmaktayız" Türkiye'de sebze ve meyve yetiştiriciliğiyle öne çıkan Mersin'in Silifke ilçesi, Uzakdoğu ve Arap ülkelerine mermer ihracatıyla da adından söz ettiriyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım sektöründe saygın bir yere sahip ilçenin son yıllarda mermer ihracatında da adını tüm dünyaya duyurmaya başladığını söyledi.Yaklaşık 10 yıl önce üretimine başlanan mermerde önemli bir noktaya gelindiğini anlatan Kaynar, "Çıkarılan mermerleri Çin, Hindistan, Irak, Kıbrıs gibi ülkelere ihraç ediyoruz. İhracattan 30-35 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor. Silifke bej mermeri olarak dünya literatüründe yerimizi almış bulunmaktayız. Gerçekten bugün çok kaliteli mermerler üretmekteyiz" diye konuştu.Kaynar, ilçe genelinde 8 mermer ocağı ve 18 mermer fabrikası olduğunu, buralarda yaklaşık bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti.- "Pazarlama sıkıntımız yok"Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer fabrikası işletmeciliği yapan Murat Demir de bej rengi mermerleri blok halinde alıp işledikten sonra yurt içi ve yurt dışına sattıklarını belirtti.İlçede üretilen mermerlerin iç ve dış mekan projelerinde kullanıldığını vurgulayan Demir, "Silifke'de genel olarak bej mermer kesiyoruz. Pazarlama sıkıntımız da yok. Bölgede istihdama katkı sağlıyoruz" dedi.Mermer ocağı sahibi Ahmet Muhsin Bingöl ise Silifke mermerinin kaliteli ve farklı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bej mermeri ihracatı konusunda büyük bir pay yakaladıklarını anlatan Bingöl, "Genellikle blok bazında ihracatta en büyük alıcımız Çin. Daha sonra Hindistan ve Tayvan gibi Uzakdoğu ülkeleri geliyor. Ayrıca Ortadoğu ülkelerine de belirli şekilde ebatlandırılmış blok mermer gönderiyoruz. Aynı zamanda Türkiye ve bölge bazında iç piyasada büyük bir potansiyel yakalamış durumdayız" ifadelerini kullandı.Bingöl, Silifke mermerinin dünya pazarlarında yeni olmasına rağmen, pazar payını sürekli artırdığını, ocaklarda 3 vardiya çalışarak üretim yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Türkiye Kaynar Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title