Haberler

Mersin'de Karne Heyecanı

Mersin'de 370 bin 733 öğrenci düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Mersin'de 370 bin 733 öğrenci düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Yarıyıl tatilinin başlaması dolayısıyla Toroslar Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül, törende yaptığı konuşmada, karnelerinde zayıf notları olan öğrencilere ailelerinin destek olması gerektiğini söyledi.

Başarısız olan çocukların motife edildiğinde daha başarılı sonuçların ortaya çıkacağını belirten Gül, velilere "çocuklarınız yanında olun" tavsiyesinde bulundu.

İl genelinde alınan başarılarla ilgili bilgilerde veren Gül, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'de çok önemli ve başarılı çalışmalar yaptık. İlkokul ve ortaokulda yüzde 100 okullaşma oranına ulaştık. Yine orta öğretimde de ülke ortalamasının üzerindeyiz. Yaptığımız projeler Türkiye'de takdirle karşılanıyor. Daha dün ilimiz bir çalışmasıyla daha Türkiye'ye örnek gösterildi" dedi.

Gül, bugün Mersin'de 17 bin 859 öğretmenin, 370 bin 733 öğrencinin 2012-2013 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatiline girdiğini de sözlerine ekledi.

-Erdemli'de karne heyecanı

Erdemli ilçesinde ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, beraberindeki öğretmenlerle Alata İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karnelerini dağıttı.

Metin, burada yaptığı konuşmada, ilçede ilkokul, ortaokul ve lisede eğim gören toplam 28 bin 597 öğrencinin karne sevinci yaşadığını kaydetti.

Öğrencilere tatil boyunca çok iyi dinlenmeleri gerektiğini belirten Metin, aynı zamanda tatilde kitap okumalarını tavsiye etti.

Muhabir: Derviş Çömez - Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Volkan Kaşik - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Metin Toroslar Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title