Haberler

Mersin - Bdp'li Ayla Akat Ata: ´Halkın Dini Değerleri Sömürülerek Siyaset Yapılmaya Çalışılıyor´

Bdp Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Türkiye'de Halkın Dini ve Ahlaki Değerleri Sömürülerek Siyaset Yapılmaya Çalıştığını İleri Sürdü.

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Türkiye'de halkın dini ve ahlaki değerleri sömürülerek siyaset yapılmaya çalıştığını ileri sürdü.

Mersin'de 'BDP Siyaset Akademisi'nin açılışına katılan Ayla Akat Ata, 'Siyaset, kadın ve cinsiyet özgürlükçülük' başlığı altında bir sunum yaptı. Ata, "Bizler, bilginin ve bilimin, yüzyılımızda ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ama her şeyden önce de siyasetin bir bilim dalı olduğunu biliyoruz. Bugün ne yazık ki ülkemiz sınırları içinde, siyasetin bir bilim olduğu gerçeğiyle hareket edilmiyor. Halkın dini ve ahlaki değerleri sömürülerek siyaset yapılmaya çalışılıyor" dedi. AK Parti hükümetinin halkın gördüğünü görmediğini ileri süren Ata, "Bugün Türkiye'de siyasi iktidar, halkın gerçeklerine sırtını dönerek mi siyaset yapma arayışında ısrar edecek? Artık ülkeler, güçlü orduları olduğu için değil, bilgiye sahip oldukları için güçlü sayılıyorlar. ve biz de halkımızı bilgiyle, doğruyla ve gerçekle buluşturma iddiasındayız. 29 Mart yerel seçimlerinde halktan tam destek alan demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigmamızı halkla buluşturmak, demokratik yönetim anlayışımızı hayata geçirmek için tam destek aldık. ve bunları nerede halkla buluşturacağız, tabi ki siyaset akademilerimizde" diye konuştu. Ata, Türkiye halkı üzerinde bölünme fobisinin hakim kılınmaya çalışıldığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title