Haberler

Matematik Yarışmasının Birincileri Belli Oldu

Zonguldak'ta Yapılan Törenle, Oyka Kağıt Ambalaj San. Tic. A.ş. 2007 Liseler Arası Matematik Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi.

Zonguldak'ta yapılan törenle, OYKA Kağıt Ambalaj San. Tic. A.Ş. 2007 Liseler arası Matematik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

OYAK Çimento Grubu'nun TÜBİTAK işbirliği ile düzenlediği Liseler arası Matematik Yarışması Zonguldak İl Birinciliği Ödül Töreni, 100. Yıl Tesislerinde yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, bazı daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan OYKA Kağıt Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Aytekin Kadıoğlu, OYAK Çimento Grubu tarafından 2003 yılından beri düzenlemekte olan Liseler arası Matematik Yarışması'na bu sene ilk kez Zonguldak'ın da katıldığını belirtti.

2007 yılı Zonguldak İl Birinciliği Sınavının, OYKA Kağıt Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. Çaycuma Kağıt Fabrikası'nın organizatörlüğünde Çaycuma'da yapıldığını belirten Genel Müdür Kadıoğlu, "Bizim de artık toplumun bütünü olarak Atatürk'ün yıllar önce işaret ettiği yola yönelmemiz lazım. Bu yolda yapılması gereken, temel bilimleri yüceltmek ve toplumla kucaklaştırmaktır. Bu kapsamda, matematik sevgisini ve matematik bilincini topluma yayabilmek en büyük amacımızdır. Sevgili gençler, bu kapsamda ihtiyacınız olan sadece bir kalem ve bir kağıt. Matematik yapmak için başka bir şey gerekmiyor. Sizler daha fazla matematik yaptıkça, ulusumuz, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinde gücüne güç katacaktır" dedi.

Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi'nde 24 Şubat 2007 Cumartesi günü gerçekleştirilen sınavda, Zonguldak merkez ve ilçelerinden 15 devlet lisesi, dörder öğrenciden oluşan takımlarla yarıştı. Yarışmada birinciliği Fen Lisesi, ikinciliği Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Devrek Anadolu Lisesi kazandı. Ödül töreninde ilk 3 sırayı alan okulların öğrencilerine, öğretmen ve müdürlerine plaket, birinci gelen okulun öğrencilerine, öğretmen ve müdürüne 1'er cumhuriyet altını, ayrıca yarışmaya katılan 15 okula bin 500 YTL'lik maddi yardım sağlandığını belirten Genel Müdür Kadıoğlu, "Birinci olan okulumuz, Adana, Bolu, Ordu, Mardin, Düzce, Kahramanmaraş, Rize, Batman, Sakarya illerinin birincileri ile, 15 Nisan 2007 tarihinde İstanbul'da yarışacak olup, Türkiye Birincisi belli olacaktır. Türkiye birincisi olacak okulun öğrencilerine ve ailelerine çeşitli hediyeler verilecektir. Ayrıca Türkiye birincisi olacak okula, yarışmanın beşinci yılının anısına 15 bin YTL'lik bütçe ayrılarak Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik laboratuarlarını içeren karma bir laboratuar yapılması kararlaştırılmıştır. Bu organizasyonda emeği geçen Zonguldak Valiliğimize, Çaycuma Kaymakamlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlerimize OYKA Kağıt Ambalaj Sanayii ve Ticaret A.Ş. adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren okulların öğrenci ve öğretmenlerine ödülleri, Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar ve diğer yetkililer tarafından verildi.

(OS-AK)

30.03.2007 12:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title